Fairphone udgiver 2021 Impact Report og annoncerer udvidelsen af levelønsbonus på Fairphone 4-fabrik
Hjem BÆREDYGTIGHED Fairphone udgiver 2021 Impact Report og annoncerer en udvidelse af levelønsbonus på Fairphone 4-fabrik

Fairphone udgiver 2021 Impact Report og annoncerer en udvidelse af levelønsbonus på Fairphone 4-fabrik

Af Redaktionen

Fairphone, den hollanske socialøkonomiske virksombed bag den etisk producerede smartphone af samme navn, annoncerer i dag udgivelsen af sin 2021 Impact Report.

Med rapporten forsøger Fairphone at råbe de større spillere og producenter i branchen op for at sikre, at fabriks- og minearbejdere får en fair og ordentlig løn, som de ansatte rent faktisk kan leve af.

Fairphone udgiver 2021 Impact Report og annoncerer udvidelsen af levelønsbonus på Fairphone 4-fabrikRapporten afslører også Fairphones egen udvidelse af sin levelønsbonusordning til endnu en af Fairphones fabrikker. Programmet er nu aktivt på to fabrikker hvor henholdsvis Fairphone 3+ og Fairphone 4 produceres, og det skal ses som et håndgribeligt bevis overfor større producenter, at man sagtens kan give ordentlige lønninger – og skalere det ud på flere fabrikker.

2021-rapporten er desuden blevet revideret og dermed valideret af den uafhængige bæredygtighedskonsulentvirksomhed, Sustainalize.

Levelønsbonus

Lave lønninger er et af de største problemer for arbejdere i elektronikbranchen, som ofte har brug for at tjene 2-3 gange den lovbestemte mindsteløn, for at kunne betale deres faste omkostninger for dem og deres familie – det som ofte kaldes en leveløn. Fairphones levelønsbonus sigter efter at give bedre forhold til fabriksarbejdere og deres familier. Knap 15 kroner (1.99$ USD) for hver Fairphone 4 går til fabriksarbejderne i form af en bonus, der for første gang blev udbetalt i fjerde kvartal, 2021. Fairphone er den første i elektronikbranchen, som støtter fabriksarbejderne med en leveløn, og over 2.500 ansatte har modtaget næsten 3,9 millioner kroner i bonus svarende til en ekstra månedsløn om året for hver ansat.

Fairphone opfordrer alle andre elektronikproducenter til at gøre det samme og sikre, at deres arbejdskraft kan have et ordentligt liv og opretholde en ordentlig levestandard.

Andre højdepunkter i 2021 Impact Report:
  • Levetid: 75 % af en telefons udledninger er relateret til dens produktion, hvilket betyder, at brug af en telefon i længere tid sænker dens CO2-udledning. Fairphone opfordrer sine brugere til at bruge deres telefoner i brug længere. Den gennemsnitlige Fairphone benyttes i 5,5 år – en stigning fra 4,5 år i Fairphones mål var 4,5 år og nåede 5,5 år i 2021.
  • Cirkularitet: Fairphone sigter efter en retfærdig overgang til en cirkulær økonomi. For tilbagetagelse, genbrug og genbrug ser Fairphone på genvundne telefoner i forhold til solgte. Virksomheden opfyldte sin e-affaldsneutrale garanti for Fairphone 4-enhederne og modulerne ved at tage tilbage, hvad der svarer til 100 % af de solgte enheder i elektroniske slutbrugsprodukter. Dette blev opnået, idet 9 % af tilbagetagelsen kom fra EU-markedet og resten fra Afrika i samarbejde med Closing the Loop.
  • Fair materialer: Fairphone fokuserer på 14 materialer og på, hvordan man transformerer de respektive forsyningskæder. Dette måles ved at se på den gennemsnitlige procentdel af bæredygtigt fremskaffede fokusmaterialer pr. Fairphone 4, målt separat efter vægt. Sidste år indeholdt Fairphone 4 31 % fair fokusmaterialer, men virksomheden havde håbet at opnå 55 % ved årets udgang. 2021 bragte hidtil usete forsyningskædeproblemer. Fairphone havde også den ekstra udfordring at levere Fairphone 4 i løbet af denne tid med dets nye design, nye leverandører og nye materialer. Fairphone gjorde dog et betydeligt arbejde for at evaluere virkningen, opbygge nye partnerskaber og deltage i initiativer for at øge dens virkning i fremtiden.
  • Bedre omsætning: For at være et inspirerende eksempel for industrien og samtidig være økonomisk bæredygtig, er omsætning og profit nøgledrivere for Fairphones forretning. Selvom det er alvorligt udfordret af globale forsyningsbegrænsninger, er Fairphones omsætning steget med yderligere €1 million, hovedsageligt drevet af den højere salgspris på Fairphone 4 og udvidelsen af ​​dens tilbehørsportefølje. Fairphone opnåede 36.961.604 euro i omsætning i 2021 sammenlignet med 35.930.371 euro i 2020, hvilket beviser, at det har en skalerbar og profitabel forretningsmodel.

Alt ovenstående resulterede i, af Fairphone generede 668 tons mindre CO2 og 8 tons mindre e-waste (elektronisk affald), og har forbedret op imod 7.575 personer (og 18.224 indirekte) i sin forsyningskæde.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>