Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik
Hjem Teknik Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik

Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik

Af Redaktionen

Akut- og sundhedsvirksomheden Falck har netop indgået en ny kontrakt med Trafikverket i Stockholm, hvor droner nu skal bruges til at skabe et hurtigere realtidsoverblik over trafikken, når der sker trafikulykker, og hermed mindske risikoen for kødannelse og intens trafikbelastning.

Trafikverket og Falck har udvidet deres samarbejde og har nu tilføjet en ny innovativ droneløsning til at assistere, når der sker ulykker på vejene i Stockholm.

Den nye droneløsning giver fleksibilitet for vejpersonalet og giver realtidsoverblik over trafikken, hvilket vil afbøde trængsel på vejene med en hurtig og præcis reaktion baseret på data fra dronen. Dette vil gøre det lettere at omdirigere trafikken, undgå unødigt tidsspilde for bilisterne og reducere CO2-udledningen fra biler, der holder i kø på vejene.

Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik“Der er så stort et potentiale i at bruge droner i forhold til at forbedre trafikflowet og reducere flaskehalse og køer. Vi er derfor glade for, at Trafikverket er åbne for at udforske nye teknologier i vores samarbejde, så vi kan forbedre trafiktiderne og reducere brændstofforbruget,” siger Frederik Hiort af Ornäs, administrerende direktør i Falck Ambulance Sverige.

Når uheld opstår, er responstid og overblik afgørende for at træffe en hurtig beslutning om at allokere det rigtige personale og udstyr til at hjælpe og sikre trafikstrømmen.

“Ved at overvåge ulykker fra et droneperspektiv vil borgerne i Stockholm opleve en mere jævn trafik på vejene, og i mellemtiden kan vi reducere forureningen fra køretøjer, der holder i kø på grund af ulykker. Droner er generelt en mere bæredygtig løsning, og vi ved fra forskning, at når man reducerer trængslen, så kan CO2 -udledningen også reduceres med op til 10 %,” siger Nicolai Laugesen, ansvarlig for Falcks droneaktiviteter.

Dronen er tøjret i en ledning, som både øger udholdenhed og en mekanisk sikkerhed ved flyvningen. Dronen kan frigives og fungere uden ledningen, når det er nødvendigt.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>