Fjernvarmen er klar til at levere grøn varme
Hjem NYHEDER Fjernvarmen er klar til at levere grøn varme

Fjernvarmen er klar til at levere grøn varme

Af Redaktionen

Ny politisk aftale fordeler penge til udfasning af olie- og naturgasfyr i de danske hjem.

Fjernvarmen er klar til at levere grøn varme

Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme

Aftalen hilses velkommen af Dansk Fjernvarme, der dog efterlyser en fair udmøntning af pengene, der ikke giver skæv konkurrence.

Fredag morgen har regeringen sammen med partierne bag klimaaftalen fra juni 2020 offentliggjort en aftale, der udmønter i alt 2,3 milliarder kroner til udrulning af fjernvarme og individuelle varmepumper. Midlerne skal udfase olie- og gasfyr i danske hjem og sikre en grønnere varme.

Dansk Fjernvarme hilser aftalen velkommen, men politisk chef Rune Moesgaard efterlyser, at fordelingen af midlerne er fair, så den ikke giver en skæv konkurrence.

– Skal vi i mål med den grønne omstilling, kræver det, at vi får sendt den sorte energi ud af boligerne. Med aftalen om at give tilskud til de varmekilder, der skal træde stedet for, understreger Regeringen og Folketinget vigtigheden af det arbejde, som vi gør med at sikre grøn varme til alle, lyder det fra Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme, der fortsætter:

– Sidste år fik i alt 28.000 nye danske hjem installeret grøn fjernvarme. Den udvikling er vi klar til at fortsætte., så vi kan sikre, at der er grøn varme i alle danske hjem.

Aftalen giver skæv konkurrence
På trods af, at Dansk Fjernvarme roser dagens politiske aftale, og det fokus der er på grøn varme i aftalen, så er foreningen stærkt kritisk overfor selve udmøntningen af midlerne.

Det skyldes, at de penge, der er sat af til at støtte individuelle varmepumper, allerede er udmøntet og kan søges af danskerne, hvorimod de penge, der går til fjernvarmen, endnu ikke er udmøntet.

– Den måde pengene er udmøntet på, giver en helt skæv konkurrencesituation mellem den grønne og kollektive varme og den individuelle opvarmning. Udrulning af fjernvarme kræver planlægning, inddragelse af lokalsamfund og myndighedsgodkendelse. Som situationen er lige nu, kan den enkelte boligejer nu få tilskud til en støjende varmepumpe lige midt i et villakvarter, selvom al logik siger, at de bør få fjernvarme, så snart den kan rulles ud, siger Rune Moesgaard.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>