Fluke sætter nye standarder for strømmåletænger
Hjem Nye Produkter Fluke sætter nye standarder for strømmåletænger

Fluke sætter nye standarder for strømmåletænger

Af Redaktionen

Fluke 393 og 393 FC er de første True RMS strømmåletænger til solcelleanlæg, der overholder den nyeste sikkerhedsstandard

Conrad Sourcing Platform har udvidet sit udvalg af strømmåletænger, så det nu også omfatter innovative måleenheder fra Fluke.

Med lanceringen af de brugervenlige strømmåletænger 393 og 393 FC er Fluke klar med to nye strømmåleprodukter: Takket være deres særlige isolering overholder de for første gang nogensinde på verdensplan den nyeste sikkerhedsstandard IEC/EN 61010-2-032:2019 CAT III/1500 V og opfylder dermed standarden for solcellemoduler (IEC 61730-1). “De to nye modeller fra Fluke gør det muligt for fagfolk inden for fotovoltaiske systemer og vedligeholdelse at måle spænding og strøm samt DC-strømmåling og dataregistreringer med en stor præcision. De supplerer således vores omfattende portefølje på perfekt vis,” forklarer en tilfreds Susanne Storch, Senior Expert Product Manager hos Conrad Electronic med ansvar for måle- og testteknologiområdet, som i øjeblikket omfatter mere end 80.000 produkter.

Fleksibel sensor til måling i nicher
Fluke sætter nye standarder for strømmåletængerFluke 393 og 393 FC overholder ikke kun de højeste sikkerhedskrav – under produktudviklingen blev der også lagt stor vægt på en effektiv og ukompliceret brug. Den nye tang er 25% smallere end de tidligere modeller og muliggør dermed behagelige arbejdsgange, selv ved svært tilgængelige kabler i tætbebyggede enheder. Den kan således måle op til 1.500 V DC, 1.000 V AC og op til 999,9 A/AC. Den medfølgende og meget fleksible klemmeadapter iFlex går sågar skridtet videre: Den udvider AC-målinger op til 2.500 A og kan bruges i ekstremt små nicher for også at kunne give nøjagtige resultater netop dér.

Intelligente features til udfordrende arbejdsopgaver
Den nye, videreudviklede strømmåletang med beskyttelsesklasse IP54 og dens robuste konstruktion er ideel til udendørs brug. Det er ikke et særsyn, at målearbejdet foregår med et dårligt udsyn eller på støjende arbejdspladser. Det er netop også derfor, at strømmåletangen er forsynet med en akustisk polaritetsindikator og en visuel gennemgangsindikator, der gør målesignaler genkendelige, selv under ugunstige forhold. Konrad Strom fra produktudviklingsafdelingen hos Fluke udtaler i den forbindelse: “Vi ønskede ikke kun at gøre det allerede krævende arbejde på solcelleanlægs- og vindsystemer mere sikkert, men også mere effektivt og smidigt: Spænding samt strøm og effekt kan registreres, og tangens form muliggør samtidige målinger på flere kabler. Derfor har vi integreret et to-linjers display, der visualiserer samtidige målinger af forskellige parametre.”

Helt uden håndskrevne noter
Som navnet antyder, muliggør 393 FC også brugen af Fluke Connect-systemet og kan tilsluttes trådløst til en mobil enhed, såsom en smartenhed. Der kan logges op til 65.000 måledata digitalt, og de kan gemmes hurtigt og nemt. Ved hjælp af ShareLive-softwaren kan dataene også deles med kollegerne i arbejdsteamet. Det sker i realtid via videoopkald og e-mail – for i fællesskab at sikre den stigende efterspørgsel efter vedvarende energi.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>