Ford og Volkswagen udvider globalt samarbejde til at omfatte selvkørende teknologier og elektrificering

Tidligere i år indgik Ford Motor Company & Volkswagen AG en alliance, der i første omgang omfattede udviklingen af varebiler og mellemstore pickup-biler.

Nu udvides dette samarbejde til at omfatte store fælles investeringer i selvkørende teknologier gennem Argo AI, og Ford vil udvikle og producere en elbil baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform.

  • Volkswagen tilslutter sig investeringen i Argo AI sammen med Ford med en samlet investering på over 7 milliarder dollars. Argo AI udvikler teknologi-platforme til selvkørende biler. Alliancen giver begge bilproducenter mulighed for, uafhængigt af hinanden, at integrere Argo AI’s teknologier inden for autonom kørsel på et globalt niveau, der ikke er set tidligere.
  • Ford vil bruge Volkswagens elektriske arkitektur og Modular Electric Toolkit (MEB) til at udvikle og producere mindst én elbil i høj volumen til europæiske kunder fra 2023.
  • Ford bliver det første bilmærke uden for Volkswagen Group, der får adgang til MEB-platformen.
  • Både Ford og Volkswagen vil forsætte med at finde nye områder, hvor de kan samarbejde omkring elbiler og på den måde accelerere en overgang til mobilitet, der er både bæredygtig og økonomisk attraktiv.
  • Aftalen med Ford er en hjørnesten i Volkswagens elektrificeringsstrategi og understøtter væksten indenfor e-mobilitet.
  • Ford og Volkswagen følger planen for udviklingen af varebiler og mellemstore pickup-biler for hvert mærke, der vil blive introduceret på udvalgte globale markeder i 2022. Mærkernes deling af udviklingsomkostninger forventes at generere markante synergieffekter.
  • Ford vil udvikle og producere en mellemstor pickup og større varebiler for begge selskaber, mens Volkswagen vil udvikle og producere en kompakt varebil.
  • Den globale Ford-Volkswagen-alliance – der ikke indebærer en fusion på noget plan – forventes at skabe markante årlige effektiviseringer for hvert selskab.