Formnext 2020: Sæt produktionen fri med AM-baseret, distribueret produktion
Hjem NYHEDER Formnext 2020: Sæt produktionen fri med AM-baseret, distribueret produktion

Formnext 2020: Sæt produktionen fri med AM-baseret, distribueret produktion

Af Redaktionen

For at sikre at produktionen kan tilpasse sig de stadigt skiftende markedskrav og kundebehov, skal den digitaliseres, decentraliseres og gøres mere fleksibel.

Formnext 2020: Sæt produktionen fri med AM-baseret, distribueret produktion 2Industriel 3D-print er det perfekte valg til at opnå dette.

EOS, verdens førende leverandør af teknologi inden for industriel 3D-print af metaller og polymerer, er en af ​​de vigtigste aktører med hensyn til den digitaliserede produktions fremtid. Samtidig muliggør AM en distribueret produktion via et netværk af geografisk adskilte, digitalt forbundne produktionsfaciliteter. Dette gør virksomheder mere fleksible og sikrer, at de kan imødekomme konstant skiftende markedskrav, etablere en stærkere og mere gennemsigtig forsyningskæde og forbedre virksomhedernes levedygtighed.

Dr. Marius Lakomiec, Team Manager Digital AM Solutions hos EOS understreger: “Industriel 3D-print muliggør en efterspørgselsstyret, distribueret produktion. Som en del af vores produktionsplanlægning understøtter vi vores kunder med digitaliseringen af ​​hele deres forsyningskæde. Sammen bestemmer vi, hvilke trin der er nødvendige for at skabe og igangsætte et digitalt produktionsanlæg, analyserer produktionskrav, definerer nødvendige KPI’er og hjælper med at implementere teknologien.”

Der er mange fordele ved en AM-aktiveret, distribueret produktion for kunderne: Produktionen kan foregå når og hvor, der er behov for det. Denne fleksible on-demand produktion eliminerer forudgående finansiering af produkter, minimums-produktionsmængder og overproduktion, hvilket muliggør en effektiv tilgang med lav risiko. Såvel lageromkostninger som logistikomkostninger kan reduceres, hvilket også bidrager til en ansvarlig fremstilling, f.eks. ved at reducere produktets CO2-aftryk.

Afhængigt af virksomhedens størrelse og kundekrav har EOS identificeret forskellige scenarier for en distribueret produktion på globalt, lokalt og systemisk plan.

Aktivering af en global, AM-baseret digital produktion
EOS’ AM-løsninger kan bruges til at etablere en globalt forbundet produktion – in-house eller ved at udnytte et netværk af tilknyttede AM-producenter. Ved at udnytte denne fleksible produktionstilgang kan virksomheder profitere af en bæredygtig produktion, der kan imødekomme en scan-til-produkt- eller efterspørgselsorienteret produktion, forskellige varianter og funktionel integration. Derudover kan produktionen balanceres mellem forskellige produktionssteder og dermed blive mere uafhængig af hver enkelt kilde.

Alexander Eitel, Head of Marketing and Business Development hos Dunlee tilføjer: “Vi bruger EOS-teknologien til 3D-print af tungsten-komponenter. Dette er udfordrende, især når vi printer et stort volumen af ​​komplekse dele med præcise specifikationer. De kundetilpassede EOS-systemer vi bruger, er designet til netop dette, og de giver os mulighed for at øge produktionen for at imødekomme behovene hos CT-producenter, der introducerer nye produkter.”

Styring af maskinpark og produktionsstatus i lokale anlæg
EOSCONNECT MachinePark Apps hjælper produktionsledere med at kontrollere tilstanden af hele deres lokale maskinpark. Takket være en sømløs integration i MES- og ERP-systemer giver AM-systemer mulighed for one-stop adgang til sensor-, overvågnings- og kvalitetsstyringsdata – når som helst og hvor som helst. Dette giver indsigt i maskinudnyttelse og kan optimere jobplanlægning og strømline produktionen.

For at sikre en effektiv og pålidelig fremstilling af højkvalitetsdele på industrielt niveau er AM-produktionsledere afhængige af gennemprøvede EOS-systemer ved behandling af metaller eller polymerer. Samtidig maksimerer skræddersyede servicetilbud – fra komplette servicekontrakter til assisteret og virtuel vedligeholdelse – systemets oppetid og bæredygtighed.

Hannes Hämmerle, CEO hos 1zu1, konkluderer: ”Vi bruger EOS P 500 systemet til produktion af prototyper og serie-applikationer, hvor en ekstremt høj repeterbarhed og systemtilgængelighed er afgørende for 1zu1. Dele, der er 3D-printet på dette system, tilbyder en fremragende ensartet komponentkvalitet samt en dimensional præcision, der er meget tæt på sprøjtestøbte dele. Yderligere fordele ved EOS P 500 er øgede materialebesparelser og mindre tidsforbrug til efterbehandling sammenlignet med den additive fremstillings-teknologi, vi tidligere har benyttet. Den meget høje systemtilgængelighed giver os mulighed for at producere natten over og på den måde imødekomme krav om en meget kort leveringsfrist.”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>