Forskning fra STL Partners og Vertiv afslører, hvorfor teleselskaber bør prioritere effektivitet og bæredygtighed i 5G-netværk

Evnen til at omfavne de bedste metoder og samarbejde med kunderne om at øge effektiviteten vil være nøglen for teleselskaberne.

Forskning fra STL Partners og Vertiv afslører, hvorfor teleselskaber bør prioritere effektivitet og bæredygtighed i 5G-netværk

5G vil være den mest transformative kommunikationsteknologi i en generation og muliggøre et univers af nye tjenester, inklusive avancerede energistyringsfunktioner, der vil være afgørende for at løse voksende energi- og bæredygtighedsudfordringer.

Men ny forskning fremhæver de praktiske udfordringer, som teleselskaberne står over for når det gælder 5G-energistyring.

Estimater anslår at 5G-netværk kan være op til 90% mere effektiv pr. trafikenhed end 4G-forgængerne, men de kræver stadig langt mere energi på grund af øget netværksdensitet, stor afhængighed af IT-systemer og infrastruktur samt øget netværksbrug og accelereret trafikvækst. Rapporten fra telekommunikationsrådgiverne STL Partners og Vertiv (NYSE: VRT), en global udbyder af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger, konkluderer, at teleoperatører skal tackle disse udfordringer på to måder: Ved at anvende de bedste metoder for energieffektivitet på tværs af deres netværk og ved at opmuntre deres kunder til at anvende 5G-tjenester, hvor det er muligt, for at reducere forbrug og emission generelt.

STL Partners vurderer, at global 5G-trafik vil overhale 3G / 4G allerede i 2025, hvilket gør bæredygtighed til en presserende prioritet for operatørerne. Faktisk angav 40% af de adspurgte virksomheder i rapporten, at energieffektivitet skulle være den første eller anden prioritet for teleoperatører, når de implementerer 5G-netværk.

Rapporten, Why Energy Management Is Critical To 5G Success, anvender research, der inkluderer en undersøgelse af 500 virksomheder globalt, for at skitsere de udfordringer, som teleselskaberne står over for, når de kæmper med det øgede energiforbrug og omkostningerne forbundet med 5G. Rapporten identificerer adskillige metoder, der har til formål at afbøde disse stigninger og omkostninger, organiseret på tværs af fem kategorier:

  1. Netværksteknologi: Implementering af hardware og software designet og anvendt i forhold til  effektivitet

 

  1. Facilities infrastructure: Inkludering af nye edgedatacentre til understøttelse af cloud native IT

 

  1. Infrastructure management: Implementering af den relevante hardware og software til at måle, overvåge, administrere, forbedre og automatisere netværket

 

  1. Organisation og evaluering: Tager et helhedsorienteret, fuldt livscyklusbillede af omkostninger og investeringer på tværs af netværket

 

  1. Samarbejde med andre: omfavne innovative og ikke-traditionelle kommercielle modeller, standarder og samarbejder

“Teleoperatører, der gennemfører fornuftige energi- og omkostningsreduktioner, gør det ved at evaluere hele økosystemerne omkring deres netværksdrift – mennesker, mål, infrastruktur og partnere,” udtaler Scott Armul, vice president for global DC power and outside plant hos Vertiv. “På grund af afhængigheden af ​​IT for at muliggøre 5G-applikationer, kræves der en høj grad af samarbejde på tværs af operatører, OEM’er og infrastrukturudbydere samt kunder for at sikre, at implementeringen bliver optimeret og enhver mulig effektivitet forfølges.”

5G som et værktøj til bæredygtighed

Rapporten gør det klart, at netværkseffektivitetsforbedringer og optimeringsmetoder, uagtet det er vigtigt, kun er et stykke af energipuslespillet, der følger med 5G. Indsatsen skal kombineres med en mere helhedsorienteret, samfundsmæssig tilgang til begrænsning af energiforbrug og emissioner, der udnytter 5G-kapaciteten på måder, der ligger langt uden for teleoperatørens kontrol.

”Teleoperatørerne implementerer 5G-netværk for at søge og øge nye indtægter. Denne vækst kommer fra nye tilslutningsmuligheder og applikationer, der muliggør operatørernes kunders egne transformationsrejser,” beretter Phil Laidler, direktør hos STL Partners. ”For at være troværdige, velinformerede partnere for deres kunder skal operatørerne gå foran med et godt eksempel. Energistrategi er et godt sted at starte. ”

Muligheder for fremskridt

Med hensyn til at påvirke kundernes adfærd for derigennem at reducere energiforbrug og kulstofemissioner identificerede rapporten tre industrier med potentialet til betydelig forbedring gennem brugen af ​​5G-tjenester. Produktionssektoren kan opnå fordele op imod $ 730 milliarder dollars i 2030 ved brug af 5G for at muliggøre avanceret predictive maintenance og automatisering. Transport og logistikbranchen kan opnå fordele, for op til 280 milliarder dollars, inden 2030 gennem avanceret chaufførhjælp, såkaldt connected traffic infrastructure og automatiserede hjemmeleveringer. Og endelig antyder rapporten, at 5G kunne give sundhedssektoren mulighed for forbedret adgang til sundhedstjenester for op til 1 milliard patienter inden 2030, samtidig med at der kan ske reduktion af kulstofemissioner gennem bedre udnyttelse af de foreliggende muligheder, reduceret patienttransport og højere produktivitet blandt klinikerne.

At påvirke en sådan adfærd er afgørende for operatørernes bestræbelser på at mindske miljøpåvirkningen fra 5G, men der er arbejde at gøre, for at opbygge de nødvendige partnerskaber. Kun 37% af de adspurgte ser operatører som troværdige partnere i forhold til reduktion af kulstofemissioner i dag, men 56% sagde, at de mente, at telekommunikation kunne være troværdige partnere i fremtiden.

Yderligere detaljer, herunder måder, teleselskaberne kan få kunder til at bruge 5G mere bæredygtigt samt strategier til forbedring af effektiviteten på tværs af 5G-netværk, er tilgængelige i rapporten, som kan downloades på Vertiv.com. STL Partners er den 2. marts vært for et webinar om emnet med eksperter fra Vertiv.com. For at tilmelde dig Clean Energy: Critical For 5G’s Success? skal du gå ind på STLPartners.com/webinars. For mere information om Vertiv-porteføljen af energieffektive løsninger til understøttelse af 5G, besøg Vertiv.com/5G-EMEA.