Fortsat prisoptimisme på parcelhuse og sommerhuse
Hjem Finansiel Fortsat med prisoptimisme på parcelhuse og sommerhuse

Fortsat med prisoptimisme på parcelhuse og sommerhuse

Af Redaktionen

Både salgspriser og udbudspriser er steget hen over foråret og sommeren.

Udviklingen vidner om et boligmarked, der stadig holder højt niveau.

Selv sommerferie og inflation kan åbenbart ikke stække optimismen på det danske boligmarked.

Helt frem til juni er udbudspriserne ifølge tal fra Finans Danmark fortsat med at stige for parcelhuse og sommerhuse, mens der er noteret et mindre fald på ejerlejligheder.

-Både salgspriser og udbudspriser har holdt niveau de seneste seks måneder og endda steget lidt. Det vidner om et boligmarked, det stadig er for tidligt at skrive nekrolog over, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at de stadig høje og stigende udbudspriser afspejler en kombination af sælgernes forventninger om høje salgspriser og et lavt boligudbud.

-Efter en lang periode, hvor boliger er blevet solgt til høje priser, opstår der sædvanligvis meget høje forventninger til klækkelige provenuer. Det er derfor ikke usædvanligt, at der i lavudbudsmarkeder som dette, opstår situationer, hvor mæglerne indvilger i at sætte boliger til salg til priser, som er højere end deres egne forventninger, blot for at få dem til salg, siger Thomas Hovgaard.

Fortsat prisoptimisme på parcelhuse og sommerhuseIfølge Thomas Hovgaard kan vi derfor forvente, at der vil komme større prisnedslag i efteråret, hvis boligrenterne og inflationen fortsætter med at stige.

-Konsekvensen af de optimistiske priser kan blive en række af prisnedslag og udvidede liggetider og et stigende boligudbud. Men man det sagtens udvikle sig langt mindre dramatisk, hvis boligmarkedet, som det har udviklet sig de seneste to år, tager fusen på os alle, siger Thomas Hovgaard.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>