Fremtiden for plastik – 10 tips til at reducere mængden af plastikaffald
Hjem NYHEDER Fremtiden for plastik – 10 tips til at reducere mængden af plastikaffald

Fremtiden for plastik – 10 tips til at reducere mængden af plastikaffald

Af Redaktionen

Verden er ved at blive opmærksom på plastikproblemet, og medierne er fulde af negative overskrifter om, at plastik brændes, køres på lossepladsen eller forurener verdenshavene.

Fremtiden for plastik – 10 tips til at reducere mængden af plastikaffaldHer er 10 tips til at reducere mængden af plastaffald.

På baggrund af den senere tids positive udviklinger, bl.a. en hollandsk velgørenhedsorganisations lancering af verdens første mission for at fjerne plastik fra havene og Europa-Parlamentets afstemning om at forbyde en lang række engangsplastik-materialer i 2021 – arbejder velgørenhedsorganisationer, regeringer og internationale organer nu alle for forandring.

Men vigtigere end noget andet er imidlertid, at forbrugere ønsker at handle. Så hvad kan vi gøre som enkeltpersoner?

Her kommer 10 tips til at reducere plastikforbruget i hverdagen.

1)    Brug stofposer eller biologisk nedbrydelige poser, når du køber ind – stofposer er både robuste og kan bruges igen og igen. Samtidig er biologisk nedbrydelige indkøbsposer også på vej frem. De er lige så alsidige som plastikposer, men de kan komposteres og kan derfor også bruges som affaldsposer.

2)    Rengør beholdere fra madvarer – i hele Europa er madrester i plastikbeholdere en stor forhindring for genvinding. Ved at rengøre plastikbeholdere fra madvarer ordentligt kan man modvirke unødig forbrænding og opbevaring på lossepladser.

3)    Brug genbrugsflasker til vand – ubegrænset opfyldning hjælper ikke alene med at begrænse affald, men din genbrugsflaske giver god mulighed for at peppe vandet op ved at tilsætte frugt, krydderurter eller naturlige ingredienser som citron, lime eller ingefær.

4)    Skift til bambustandbørster og -ørepropper – gør positive ændringer til en daglig rutine. Disse nye miljøvenlige alternativer er fremstillet af økologiske materialer og kan komposteres.

5)    Sig nej tak til sugerør af plastik eller brug en papirversion – hvis du bestiller en drink, så sig nej til plastiksugerør eller bed om et af papir. De er stærke, biologisk nedbrydelige og et godt alternativ til plastik.

6)    Vink farvel til husholdningsfilm – pak dine sandwicher ind i vegansk vokspapir. Det er formbart, vandtæt, lufttæt og holder maden frisk.

7)    Køb ind lokalt for at undgå unødig emballage – naturen er glimrende til selv at emballere, og dens løsninger er miljøvenlige. Hvis du køber ind hos lokale, økologiske butikker med frugt og grønt i løs vægt, kan du tage lige den mængde, du har brug for, og samtidig undgå unødig eller overdreven emballage.

8)    Skift til en kop, der kan bruges mange gange – i modsætning til hvad mange tror, er krus til take-away-kaffe ikke lavet af pap, men af plastik, og de kan ikke genbruges. Visse steder gives der også rabat eller andre tilbud, når du kommer med din egen kop.

9)    Sig nej tak til plastikbestik – i stedet for at tage imod et sæt engangsbestik, når du køber en take-away-frokost, kan du have et sæt bestik i skrivebordsskuffen

10)     Undgå microkugler – produkter som ansigtssæbe indeholder ofte slibende mikroplastik til eksfoliering. Det skylles direkte ud i vandcyklussen og er utrolig skadeligt for livet i havene. Undgå enten helt mikroplastik eller vælg produkter, som bruger naturlige alternativer som nøddeskaller.
.

Brother er meget engageret i at forbedre sit plastik-fodaftryk og arbejder hen imod den cirkulære økonomis principper med at reducere, genbruge, reparere og genanvende.

Vores retur- og genbrugssystem gør det muligt for kunder at sende os deres brugte blækpatroner og tonere til genfremstilling eller genanvendelse uden omkostninger for kunden. Når du returnerer dine tomme blækpatroner og tonere, hjælper du desuden organisationen Cool Earth, som Brother har støttet de sidste 10 år, med at beskytte truet regnskov, så genanvendelse med Brother har den dobbelte fordel både at tackle plastikaffald og at finansiere miljøbeskyttelse.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>