Fremtidens teknologi: Hvordan den vil styrke arbejdet og produktiviteten
Hjem NYHEDER Fremtidens teknologi: Hvordan den vil styrke arbejdet og produktiviteten

Fremtidens teknologi: Hvordan den vil styrke arbejdet og produktiviteten

Af Redaktionen

Samfundsmæssige og fysiske ændringer sætter deres præg på det billede, der tegner sig af fremtidens arbejde, men det er teknologien, der bliver den virkelige drivkraft.

Fremtidens teknologi: Hvordan den vil styrke arbejdet og produktiviteten

Moderne teknologi kan gøre meget for produktiviteten – også i fremtiden.

Her vil det ikke handle om at skabe eller adoptere én særlig teknologi, der bidrager til at bane vejen for nye måder at arbejde på. Det vil være en konvergens og integration af mange teknologier, der i sidste ende giver medarbejdere i større og mindre organisationer mulighed for at arbejde når og hvor som helst og på en hvilken som helst måde.

Sanselige arbejdspladser

Den måske mest dramatiske udvikling vil blive overgangen til intelligente, sanselige arbejdspladser midt og sidst i 2020’erne1.

Sanselige arbejdspladser vil danne et sofistikeret netværk af medarbejder-wearables, smarte enheder og tusindvis af sensorer.

Denne kognitive struktur vil give mulighed for en komplet individuel indretning af arbejdspladsen. Den enkelte medarbejders præstationer vil blive holdt oppe dagen igennem i kraft af justeringer af parametre som temperatur, lys og iltning.

Teknologi, der organiserer din dag

Systemer såsom digitale personlige assistenter vil i fremtiden kunne planlægge en arbejdsdag, der er varieret og optimeret i forhold til trivsel og produktivitet.

Hvis det konstateres, at en medarbejder vil have en stor klump med tid foran skærmen, vil softwaren kunne give afveksling til dagen i form af et møde, lidt motion eller måske en halv time i en sovekabine. Alting vil være fintunet til at optimere den personlige produktivitet.

Som noget afgørende vil systemet have overblik over hele arbejdsstyrken, hvilket betyder, at kalendere og aftaler kan koordineres, så en maksimal produktivitet opretholdes i virksomheden.

Et virtuelt forbundet økosystem

I nær fremtid vil den teknologiske rygrad i arbejdet blive mere virtuel end fysisk som følge af sikre adgange via skyen. Interoperabilitet og integration vil føre uhomogene kontorteknologier ud af deres siloer og forene dem i et virtuelt økosystem.

Dette vil i dagligdagen give agile medarbejdere den nødvendige oplevelse af at være gnidningsfrit forbundet, uanset om de er derhjemme, på kontoret eller i coworking-rum.
Den store fordel ved denne rygrad er den samme fra både arbejdsgiverens og medarbejderens perspektiv – de er forbundet.

Alt lige fra kontorets it, smartphones, wi-fi, sikkerhedsadgangsprogrammer og enheder såsom multifunktionsprintere vil være netværksforbundet og kommunikere indbyrdes2.
Teknologien i dette økosystem vil blive mere og mere selvforsynende. Udstyret vil f.eks. kunne booke ingeniøraftaler og genbestille komponenter eller reservedele automatisk, så oppetiden maksimeres og administrationen begrænses.

Gennemgribende læring

Teknologien tilbyder noget, der er meget mere interessant end genveje, mere enkle interaktioner og indsnævring af afstand og tid – den kan hjælpe os med at overkomme vores egne intellektuelle begrænsninger.

Tag ikke fejl, gennemgribende læring vil udløse de største forandringer nogensinde i måden, vi arbejder på.

Algoritmer vil snart kunne give store effektivitetsforbedringer på arbejdspladsen, når de gør det muligt at udføre opgaver hurtigere ved at udnytte data og løse produktivitetsproblemer, som man måske endnu ikke er opmærksom på.

I øjeblikket befinder meget af dette sig i børnestadiet, men den voksende kraft, der ligger i algoritmer, vil revolutionere arbejdsverdenen på måder, vi kun lige er begyndt at forestille os.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>