Fujitsu giver fri adgang til IP-rettigheder for at støtte kampen mod COVID-19

Fujitsu forpligter sig nu til initiativet ”Open COVID Plegde” med henblik på at mindske de sociale og økonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien.

Fujitsu giver fri adgang til IP-rettigheder for at støtte kampen mod COVID-19 1Virksomheden slutter sig dermed til en lang række ligesindede, der har meldt sig i kampen. Initiativet, der stammer fra USA, er baseret på, at aktiviteter, der har til formål at stoppe spredningen af sygdommen, kan få fri adgang til deltagervirksomhedernes immaterielle rettigheder (IP).

Ved at forpligte sig til løftet har Fujitsu erklæret, at virksomheden ikke vil hævde sine patenter, modeller og designs mod enkeltpersoner eller enheder i en periode og ikke vil kræve kompensation for sådanne aktiviteter. Fujitsu har også tilsluttet sig og erklæret sit engagement i ”OPEN COVID-19 DECLARATION”, som er et tilsvarende japansk initiativ.

Ved at forpligte sig til disse initiativer bidrager Fujitsu betydeligt til en hastigere afslutning på COVID-19-pandemien ved at give fri adgang til omkring 40.000 patenter, modeller og designs (inklusiv afventende ansøgninger) relateret til udviklingen af nye lægemidler og behandlinger for at fremme tværindustrielt og innovativt samarbejde mellem virksomheder og institutioner over hele verden.