Fujitsu vinder udbud og skal levere it-drift til Høje-Taastrup Kommune
Hjem Nyheder Fujitsu vinder udbud og skal levere it-drift til Høje-Taastrup Kommune

Fujitsu vinder udbud og skal levere it-drift til Høje-Taastrup Kommune

Af Redaktionen

De kommende fire år skal Fujitsu stå for driften af it-systemer og infrastruktur i Høje-Taastrup Kommune.

Fujitsu har således vundet et stort EU-udbud og overtager dermed driften fra KMD med virkning fra den 1. april 2019 i fire år med option på yderligere tre år.

”Vi er rigtig glade for at skulle hjælpe Høje-Fujitsu vinder udbud og skal levere it-drift til Høje-Taastrup Kommune 2Taastrup Kommune med at skabe yderligere digital udvikling og effektivisering af deres nuværende it-drift. At vi har vundet udbuddet viser, at vores services af it-infrastruktur fortsat bliver efterspurgt,” siger David Lange, der er Salgsdirektør & Industrileder for Offentlig Sektor i Skandinavien i Fujitsu.

Udbuddet, hvor pris, kvalitet og integration har været de afgørende kriterier, omfatter drift, support og vedligeholdelse af it-infrastruktur og applikationer til kommunen.

I Høje-Taastrup Kommune ser man frem til at udbygge samarbejdet med Fujitsu, som allerede leverer ledelsesinformationssystemet KOMLIS samt økonomisystemet Prisme.

”Vi glæder os til at udvide samarbejdet med Fujitsu, som vi ser som en strategisk samarbejdspartner, der kan være med til at drive den digitale innovation, vi ønsker i kommunen,” siger direktør i Høje-Taastrup Kommune Per Aalbæk Nielsen.

Et led i Fujitsus strategi

Fujitsu er en betydelig leverandør af en række it-løsninger til det offentlige Danmark. Men det er relativt nyt, at Fujitsu igen har bevæget sig ind på området infrastruktur-services. I slutningen af 2017 blev Fujitsu valgt som en af leverandørerne på en stor rammeaftale for drift af it-systemer og infrastruktur til staten. Nu følger så endnu en kommune, hvor Fujitsu skal stå for it-driften, men flere vil komme til, hvis det står til David Lange fra Fujitsu.

”Det er et led i vores strategi, at vi gerne vil levere endnu flere infrastruktur-services til både staten og kommuner. Vi investerer ret massivt på disse områder og ønsker at være en ’trusted advisor’ for det offentlige. Vi er allerede på en rammeaftale for drift af it-systemer og infrastruktur i staten, men tager nu næste step i strategien, og vi kommer helt givet til at byde ind på flere it-driftsudbud til danske kommuner,” siger David Lange.

Høje-Taastrup Kommune har valgt at lave sit eget EU-udbud, i stedet for at anvende SKI’s aftale på området. Det kan der være fordele ved, mener David Lange, da det kan give en kommune flere muligheder for at sætte sit præg på løsningen.

”Ved at lave et selvstændigt udbud kan man som kommune få et større felt af leverandører og en større fleksibilitet, fordi man blandt andet selv kan opsætte evalueringskriterierne,” siger David Lange fra Fujitsu.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>