Hjem sikkerhed GlobalConnect bygger nyt stort datacenter ved Aarhus

GlobalConnect bygger nyt stort datacenter ved Aarhus

Af Redaktionen
GlobalConnect bygger nyt stort datacenter ved Aarhus

Datacenter- og fiberleverandøren GlobalConnect udvider med et nyt datacenter ved Aarhus.

GlobalConnect bygger nyt stort datacenter ved Aarhus

Tore Heide Villund, Vice President, Datacenter i GlobalConnect

Det 2.000 kvadratmeter store datacenter vil skabe større driftssikkerhed for både lokale og nationale kunder og er en del af GlobalConnects ambitiøse vækststrategi.

GlobalConnect har igangsat endnu en udvidelse af selskabets allerede omfattende datacenternetværk: Fra den første januar 2020 åbner GlobalConnect op for et nyt og moderne datacenter ved Hørning syd for Aarhus.

Datacentret bliver på over 2.000 kvadratmeter stort og vil ligge syd for Århus kun få kilometer fra GlobalConnects eksisterende datacenter i Stilling.

Del af vækststrategi

GlobalConnect har 20 års erfaring med datacentre, fra siden dengang man stadig kaldte datacentre for telehuse, og tilbyder i dag markedets mest sikre og attraktive datacenterløsninger.

Efter fusionen med norske Broadnet i efteråret 2018 råder GlobalConnect over 42.000 km fiber og 18.000 kvm datacenterplads, heriblandt Danmarks største datacenter campus til colocation i Taastrup. Med det nye datacenter vil GlobalConnect have over 20.000 kvm datacenterplads fordelt over fra Danmark, Norge og i nord Tyskland.

“Vi har en ambitiøs vækstplan, hvor vi vil vokse betragteligt på infrastruktur. Det gælder især datacentre og tilhørende services, fordi vi oplever en stigende efterspørgsel i markedet. Mange danske virksomheder ønsker at have deres data opbevaret i et dansk datacenter og have én leverandør, som tager ansvaret for hele deres it-behov,” siger Martin Lippert, CEO i GlobalConnect.

GlobalConnect har en unik position på det danske marked som en digital infrastrukturleverandør, hvor kunderne kan købe sig til en samlet netværksløsning, som går fra det lokale netværk opsat i virksomheden via GlobalConnects fibernetværk og hele vejen til GlobalConnects datacentre.

Perfekt placering

Opførelsen af datacentret er igangsat, og de første kunder har allerede købt plads i datacentret, som forventes at stå klar til nytår 2019. Det har taget tid at finde den perfekte placering i Hørning syd for Aarhus, hvor man er sikret mod blandt andet skybrud.

Flere af GlobalConnects kunder har desuden efterspurgt muligheden for en redundans opsætning – servere på flere fysiske lokationer for at forebygge nedbrud – hvilket sikrer en høj driftssikkerhed, og det kan GlobalConnect tilbyde med det nye datacenter og via deres nuværende i Stilling ved Skanderborg.

”Vi har valgt Hørning, fordi vores nye datacenter her ligger tæt på vores eksisterende datacenter i Stilling. Lyslederafstanden mellem de to datacentre sørger for en perfekt forbindelse uden forsinkelser, men afstanden er alligevel stor nok til, at hvis der skulle ske en strømafbrydelse i området ved Stilling, vil det ikke påvirke datacentret i Hørning,” siger Tore Heide Villund, Vice President, Datacenter i GlobalConnect.

Sikkerhed i højsædet

Datacentret bliver bygget efter et såkaldt tier 3 design, eller hvad man kalder Concurrent Maintainability. Det betyder, alle kritiske komponenter vil have en tilsvarende backup, så datacentret løbende bliver vedligeholdt, uden at det påvirker driftssikkerheden for kunderne.

”Datacentret bliver et af de mest moderne i Danmark, hvor vi fra starten har designet alle tænkelige scenarier ind. Der vil være to – eller flere – af alle komponenter, så vores kunder aldrig vil kunne mærke, hvis en generator eksempelvis tages ned til vedligeholdelse, eller hvis der skulle ske et uheld. Sikkerhed og oppetid er vores vigtigste opgaver,” siger Tore Heide Villund, Vice President, Datacenter i GlobalConnect.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>