GlobalConnect udvider datacentre på Danmarks vigtigste dataknudepunkter
Hjem Nyheder GlobalConnect udvider datacentre på Danmarks vigtigste dataknudepunkter

GlobalConnect udvider datacentre på Danmarks vigtigste dataknudepunkter

Af Redaktionen

Cloud, outsourcing og colocation skaber massiv vækst hos GlobalConnect, som derfor bygger nye datacenterhaller i Taastrup og Kolding for at imødekomme kundernes efterspørgsel.

GlobalConnect udvider datacentre på Danmarks vigtigste dataknudepunkter

Tore Villund, der er Vice President, Data Centres, i GlobalConnect

Med fusionen af Nianet, GlobalConnect og senest norske Broadnet har det nye GlobalConnect sat skub i udbygningen af datacenterfaciliteterne i Danmark og Nordtyskland og udvider nu i Taastrup og Kolding.

I Taastrup har virksomheden igangsat opførelsen af endnu en datacenterhal i selskabets allerede store datacenterkompleks. Det er den 22. i rækken af haller alene i Taastrup, som er Danmarks største datacenterhub. Samtidig lægger virksomheden sidste hånd på opførelsen af den femte datacenterhal i Kolding, der er et knudepunkt i GlobalConnects fiberinfrastruktur, og hvor 10 procent af al Danmarks data passerer hver eneste dag.

“Udvidelserne af vores datacenterfaciliteter kommer i tillæg til opkøb af et datacenter i Hamburg i starten af 2018 med henblik på at styrke vores position på det nordtyske marked. Så vi mærker virkelig effekten af den ambitiøse vækststrategi, der er søsat med vores ejer, EQT, i ryggen. Virksomheden råder nu samlet set over 16.000 kvadratmeter datacentre i Tyskland og Danmark,” fortæller Anton Therkildsen, der er CSO i GlobalConnect.

Udvidelsen er et udtryk for en stigende efterspørgsel til datacenterplads både fra nye og eksisterende kunder og følger den strategi, som det nye GlobalConnect har sat sig for siden fusionen mellem GlobalConnect og Broadnet.

“Baggrunden for udbygningen af vores datacentre er en kombination af flere positive faktorer. Vi oplever blandt andet, at colocation er et af vores største vækstområder, der driver datacenterudviklingen og efterspørgslen. Dernæst oplever vi også vækst og tilgang af nye kunder inden for outsourcing-området,” siger Tore Villund, der er Vice President, Data Centres, i GlobalConnect.

Begge datacenterudvidelser forventes at stå færdig i foråret 2019.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>