Du kender det sikkert: Du har fundet et fedt job, sendt en ansøgning og du er blevet inviteret til samtale.
Nu ved du godt, hvad der skal ske. Du skal sælge dig selv foran din måske kommende chef, som du aldrig har mødt før. Her skal de høre om dine kvalifikationer og hvordan du skiller dig ud fra de andre ansøgere.
Sådan har det i grove træk set ud uanset, hvilken stilling man har søgt. Dette gælder også studiejobs. Men her forsøger GLS at bryde rammerne for rekruttering af studiejobbere ved et nyt koncept, og hvis man kigger på resultaterne, så er det en stor succes. Hos GLS har de fokuseret på at ramme de unge i øjenhøjde og ved at tage udgangspunkt i det sted i livet, hvor de unge er, er det lykkes GLS at skabe en stor rekrutteringssucces.
Konceptet kaldes Job Speed Dating
Da GLS åbnede nyt depot i Horsens, skulle der rekrutteres mange medarbejdere, og der blev holdt rigtig mange samtaler. GLS startede med at lave en proces, hvor rekrutteringen kunne ske hensigtsmæssigt for begge parter. Denne proces blev videreudviklet til næste store rekrutteringsopgave til et nyt depot i Odense. GLS skulle ansætte studiejobbere og fik over 100 ansøgere på bare 3 uger til depotet i Odense.
Med udgangspunkt i, at studiejobberne ikke har haft et job før, og at processen skal passe ind i deres studier, starter rekrutteringen først om aftenen eller sen eftermiddag. Ved at informere dem om alt fra hovedkort og bikort til fagforening og arbejdsstillinger, guider GLS og tager hånd om dem hele vejen i gennem forløbet.
Før selve samtalen får ansøgerne et skema med spørgsmål, som normalt vil blive stillet til samtalen. Til jobsamtalerne ved alle derfor, hvad der skal tales om og der er mere tid til at høre de unges syn om andre ting. Det er noget, der har vist sig at have stor effekt i sidste ende.
Med fokus på at være i øjenhøjde med studiejobberne, har GLS stillet en app til rådighed, hvor de kan melde ind på vagter samt bytte vagter. Et socialt studieliv er vigtigt, og det anerkender GLS. Med app’en imødekommer GLS deres liv udenfor arbejdspladsen, da de har frihed til at vælge vagter til og fra, så det passer ind i deres studie og sociale liv.
Hvorfor studiejobbere?
At ansætte studiejobbere er en beslutning, der er taget på baggrund af flere ting. GLS vil gerne have, at de unge får øjnene op for, hvor god og spændende en arbejdsplads det er. GLS er blandt andet blevet honoreret med en 2. plads i Jobindex’ jobglæderapport for transport- og logistikbranchen. Den placering vil vi gerne holde fast i, og vi vil sørge for, at de unge har samme følelse af en god arbejdsplads. Ved at præsentere dem for GLS-kulturen, mens de uddanner sig, er der desuden mulighed for at få nogle meget kvalificerede medarbejdere via intern rekruttering.
GLS går langt for, at de husker GLS som et godt sted at arbejde. Derfor bliver de også inviteret med til arrangementer i GLS-regi, får en attraktiv løn og arbejder efter rotationsprincippet, så de ikke kommer til at stå med de samme opgaver hver vagt. Rotationsarbejdet gør også, at de får en forståelse for hinandens arbejde. Det skaber et godt samarbejde og sikrer et indblik i et større udsnit af værdikæden.