Hjem Efter Arbejde Godt nyt – fra 1. juli kan du rejse frit i Europa med EU’s digital rejsepas

Godt nyt – fra 1. juli kan du rejse frit i Europa med EU’s digital rejsepas

Af Redaktionen
Godt nyt – fra 1. juli kan du rejse frit i Europa med EU’s digital rejsepas

EU’s medlemslande og EU-parlamentet blev i går enige om præmisserne for det nye digitale EU pas eller digitale COVID-19 certifikat.

En af de centrale ting er at det bliver muligt at rejse frit i EU fra den 1. juli 2021.

Det skete på et møde torsdag, hvor de 27 medlemslande skulle diskutere hvordan åbningen for rejser skulle kunne ske. Grundlaget med den nye aftale er nu lagt for at du, som EU-borger, kan rejse frit mellem EU-landene hen over sommeren.

Der mangler forsat enkelte detaljer, men det skulle ikke ændre ved mligheden for at rejse frit fra den 1. juli 2021.

En af de ting som var til debat var muligheden for at de enkelte lande selv kunne egne karantæneregler. Dette ville EU-parlamentet ikke tillade, så dette er en af de ting vi er nysgerrige på skal blive ens over hele EU.

Det er også forsat lidt uklart, hvad de helt præcise kriterier er for at kunne rejse frit. Men rammerne er at er du blevet vaccineret af en EU godkendt vaccine, Er du testet negativ inden afrejse eller har du forsat immunitet fra COVID-19, så vil du få “grønt lys” til at kunne rejse.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>