GreenMobility indtager Europa med hjælp fra 3
Hjem Nyheder GreenMobility indtager Europa med hjælp fra 3

GreenMobility indtager Europa med hjælp fra 3

Af Redaktionen

GreenMobility er i fuld gang med at udvide forretningen til resten af Europa.

GreenMobility indtager Europa med hjælp fra 3 2Derfor har den miljøvenlige delebilsordning slået sig sammen med teleselskabet 3, der leverer den tekniske platform og netværket, der understøtter udrulningen af det europæiske eventyr.

Det danske firma GreenMobility har sat sig nogle ambitiøse mål for de næste tre år. Inden udgangen af 2021 vil den grønne delebilsordning, der lige nu forsyner Storkøbenhavn med 400 elbiler, udvide forretningen og være til stede i 20 byer i Europa, så det ikke kun er danskerne, der får glæde af bilerne. Oslo bliver den første by uden for Danmark, der i 2018 får GreenMobility-biler.

”Vi arbejder hele tiden på at tilbyde vores brugere bedst mulig mobilitet, og vi vil ikke gå på kompromis. Vi vil tilbyde bæredygtig transport og være med til at skabe grønnere byer med mindre støj, trængsel og forurening, og vores vision gælder ikke kun i Danmark. Derfor arbejder vi fokuseret på, at GreenMobility nu kommer til at være i en lang række europæiske byer. Optimal drift af vores biler sætter krav til dataforbindelsen mellem vores egne systemer – derfor har vi indgået et samarbejde med 3, der kan tilbyde det netværk og den data-platform, som spiller en vigtig rolle for os,” siger Torben Andersen, der er CEO for GreenMobility.

Internet of Things på tværs af landegrænser
For at gøre det så simpelt som muligt at gå ind i Europa, så har det været afgørende, at GreenMobility fik en data- og netværksplatform, som alle de nye europæiske partnere kan bruge og som samtidig kan integreres med selskabets egne IT-systemer, så processen bliver så lean som muligt. De nye GreenMobility-partnere skal nemlig selv kunne administrere el-bilerne uden om dataoperatøren. En såkaldt Internet og Things-service.
Og lige netop de services kan 3 tilbyde med en ganske særlig platform, der fungerer på tværs af landegrænserne på forskellige netværk.

”For at udvide i Europa har det været afgørende for os at få adgang til et netværk og en dataplatform, som muliggør et stabilt data-flow mellem biler og vores eksisterende back end systemer. Hos 3 køber vi ind i netop sådan en løsning, og det er altafgørende for os, at netværket er i top – ellers fungerer bilerne ikke. Så vi forventer, at samarbejdet med 3 bidrager til, at vi kommer godt fra start i de nye byer,” forklarer Torben Andersen.

Det handler om at nytænke forretningen
Hos teleselskabet 3 har man stort fokus på at innovere og se nye muligheder i markedet. Det handler blandt andet om at udvikle platforme, som virksomheder har brug for til fremtidens Internet of Things.

”Hvis man vil klare sig godt i telebranchen, som er enormt konkurrencepræget, handler det om at forudse virksomhedernes behov. Derfor kan 3 nu tilbyde en platform, hvor virksomheder har kontrol og overblik over de devices, der er koblet på. Platformen kan fungere på tværs af landegrænserne, fordi 3 har et omfattende globalt netværk via de andre 3-selskaber og vores internationale roamingpartnere. Så vi har gjort det enkelt for virksomhederne – de kan sidde i Danmark eller lokalt og kontrollere devices verden over via samme platform – med samme dataudbyder,” forklarer Morten Christiansen, der er 3’s CEO.

På grund af 3’s globale netværk, så er det også muligt for virksomheder at gå ind i en lang række andre lande uden for Europa.
Både Morten Christiansen og Torben Andersen har store forventninger til samarbejdet, da virksomhederne får gensidig gavn af hinanden.

”Det er rigtigt interessant at drive forretning, når to forskellige brancher kan se fordelene i hinanden. Vi åbner døre for GreenMobility med vores netværksaftaler i udlandet og med platformen, der fungerer på tværs af landegrænserne. På den anden side får GreenMobility endnu flere kunder og dermed biler, som også kommer os til gode,” siger Morten Christiansen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>