Her var danskerne mest over vinterferien

Data fra Telenors netværk i uge 7 viser, at dataforbruget i Telenors netværk steg med 51,84% i vinterferien sammenlignet med sidste år og viser, at danskerne tilbragte vinterferien derhjemme.

Her var danskerne mest over vinterferien

Corona-krisen fik i år danskerne til at bytte vinterferie i udlandet ud med forskellige destinationer rundt omkring i Danmark.

Nye tal fra Telenor viser nemlig, at den samlede datatrafik herhjemme i Danmark under vinterferien i uge 7 er steget med 51,84% i forhold til sidste år – og særligt i flere populære sommerhusområder er dataforbruget steget.

”Tallene fra vores netværk viser tydeligt den samme tendens, som vi også så under efterårsferien. Grundet den nuværende situation med Covid-19 tilbringer danskerne ferien i Danmark og hygger derhjemme eller i sommerhuset med familien, samtidig med, at der har været godt gang i mobilen og streaming af yndlings serier,” siger netværksekspert Jesper Mølbak fra Telenor.

Telenor overvåger trafikken som et led i driften og udviklingen af sit landsdækkende mobilnetværk, så kapaciteten i netværket løbende kan opgraderes til at følge med det stigende dataforbrug, som vi ser i Danmark.

Valfartede til sommerhusområder på Sjælland
Selvom der for danskerne ikke var udsigt til skiferie eller eksotiske rejsedestinationer i vinterferien, blev tiden alligevel brug fornuftigt. I jagten på en afslappende vinterferie valgte mange at tilbringe tiden i sommerhus.

Data fra Telenors netværk viser, at mange tilbragte vinterferien i Nordsjælland, hvor særligt området omkring Udsholt Strand var populært. Her steg dataforbruget alene med 380% sammenlignet med uge 7 sidste år. Dataforbruget steg ligeledes i området omkring Vejby Strand, her med 203% sammenlignet med samme uge sidste år. Det stigende dataforbrug i Udsholt og Vejby Strand medvirkede til, at dataforbruget generelt i og omkring Helsinge samlet steg med 130%.

Den samme tendens ses også i området omkring Gerlev Strandvej nær Roskilde Fjord, hvor også Gerlev Strandpark er beliggende. Her steg dataforbruget med 514% sammenlignet med uge 7 sidste år.

Faldende dataforbrug udenfor Danmarks grænser
Dataforbruget udenfor Danmarks grænser faldt i uge 7 til en fjerdedel af hvad roamingtrafikken var for uge 7 i 2020. Når det kommer til roamingtrafikken for uge 7 i 2021, er der ikke de store udsving i trafikken sammenlignet med de foregående uger.

”Det er dog stadig tydeligt, at den nuværende situation og rejserestriktioner præger mulighederne for at rejse, da dataforbruget udenfor Danmarks grænser i uge 7 faldt til en fjerdedel af, hvad roamingtrafikken var i uge 7 året forinden,” fortæller Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 7. Telenor har 1,7 millioner mobilkunder i Danmark.