HEXR moderniserer produktionen af cykelhjelme med 3D-print

Som den første aktør i verden producerer virksomheden HEXR 3D-printede cykelhjelme, der ikke bare er individuelt tilpasset til hver enkelt cyklist – de er også betydeligt sikrere.

HEXR moderniserer produktionen af cykelhjelme med 3D-print 1Samtidig muliggør den app-baserede løsning en mere fleksibel og decentral produktion.

Nu introducerer London-virksomheden HEXR en app, der sammen med 3D-printteknologi fra EOS udgør en komplet ”fra-scanning-til-produkt”-løsning, som producerer sikre 3D-printede cykelhjelme i høj kvalitet.

Via en app-baseret scanning af deres hoved kan kunder rundt om i verden, allerede hjemmefra, starte processen med at skabe en skræddersyet hjelm. I næste trin 3D-printes hjelmen med EOS-teknologi i et plantebaseret polyamidmateriale, der produceres af Arkema.

Processen afsluttes med, at hjelmens komponenter, inklusive den indre struktur, den ydre skal og remmen rundt om hagen monteres, så alt sammen passer perfekt til cyklistens hoved. Man kan også vælge at tilføje et individuelt touch som fx en gravering eller vælge en anden hjelmfarve end sort.

– Vi er meget glade for at kunne understøtte HEXR med vores industrielle 3D-printteknologi, der passer til deres forretningsmodel og deres produkter. Sammen med et hurtigtvoksende netværk af partnere, som Siemens og Arkema, muliggør vi en digitaliseret og distribueret produktionsproces med højkvalitetsdele, der kan 3D-printes overalt, on-demand og tilpasses vores kunders behov. HEXR er et eksempel på en mere fleksibel supply chain og viser produktionsteknologi i aktion. Og flere lignende eksempler dukker nu op i andre brancher, siger Markus Glasser, Senior Vice President EMEA hos EOS.

James Cook, administrerende direktør for HEXR supplerer:

– Med denne førende fremstillingsproces og de uovertrufne resultater fra uafhængige sikkerhedstests, sammenlignet med traditionelle hjelme, gør vi det muligt at skabe enorme forbedringer inden for hjelmteknologi takket være 3D-print.

– Med denne teknologi har vi en sikker og meget effektiv løsning, der ikke kræver nogen forudgående finansiering af produkterne eller en overproduktion. På denne måde kan vi fokusere på vores nøglekompetencer og være sikre på, at vi har en velfungerende produktionsproces, siger Henry Neilson, CTO hos HEXR.

Bæredygtigt materiale fra naturen
HEXRs samarbejdspartnere Arkema og Siemens bidrager begge til løsningen på forskellige måder. Arkema er verdens førende inden for højtydende polyamid 11-polymerer, der fremstilles af bæredygtig ricinusolie. Dette unikke materiale har ikke bare lav vægt og er meget slagfast, det kommer også fra en vedvarende råvare, der ikke konkurrerer med fødevarer og ikke bidrager til skovrydning.

– Bønnerne dyrkes på et år i modsætning til de millioner af år, som kræves for fossile råvarer. At hjælpe den næste generation af iværksættere med at løfte denne teknologi via ansvarsfuld fornyelse er kernen i vores strategi for udvikling og samarbejde, siger Adrien Lapeyre, global 3D-printing market manager hos Arkema.

Reducerede omkostninger pr. del
Siemens understøtter HEXR og EOS med sin digitale portefølje. Med Siemens’ løsning blev der skabt en digital tvilling af en industrialiseret AM-fabrik (additive manufacturing), der hjalp med at optimere designet og effektivisere produktionsprocessen, allerede inden produktionen startede.

– Ved at kombinere simuleringer, designoptimering og produktionsscenarier på en automatiseret måde var vi i stand til at forudsige og reducere omkostningerne pr. del betydeligt. Dette gjorde det muligt for HEXR at opskalere sin applikation til masseproduktion, afslutter Dr. Karsten Heuser, Vice President Additive Manufacturing hos Siemens Digital Industries.