Hørkram er helt elektrisk

Hørkram Foodservice A/S er en landsdækkende totalleverandør til foodservicemarkedet og er en af de tre største cateringgrossister i Danmark.

Hørkram er helt elektrisk 1Efter at have kørt deres første Scania el-hybridlastbil i noget tid, er de så glade for resultaterne, at de for nu har fået leveret nummer seks el-hybridlastbil fra Scania. 13 mere er på vej.

Hørkram har altid haft fokus på klimatiltag og sociale initiativer, så en udvidelse af dette til også at omfatte bæredygtig transport var et naturligt tiltag. Valget er faldet på Scanias el-hybridbiler og seneste fik de leveret nummer seks i rækken. Den første el-hybridlastbil var en Scania P-model, og de efterfølgende fem er alle L 280’ere.

El-hybridlastbilerne kan køre op til 10 km hel-elektrisk, emissionsfri og støjsvag kørsel. Ved ren elektrisk drift ligger lastbilens støjniveau markant under de 78 dB, der mange steder er støjgrænsen ved natdistribution, og el-hybridbilerne lader hovedsageligt op ved opsamling af bremseenergi

Hørkram har ydermere Co2-køleanlæg på alle el-hybridlastbilerne, der alle er støjsvage og 97% CO2-neutrale. CO2 til køling udvindes af et restprodukt fra industriprocesser og sikrer stabile temperaturer i lastbilens tre kamre.

”En af de største ændringer er, at jeg har fået en meget mere stille hverdag, når jeg kører distribution,” udtaler en af chaufførerne på de nye el-hybridlastbiler.

Scanias L-serie er en typisk bylastbil bygget med fokus på sikkerhed, udsyn og fleksibilitet. Bykørsel giver mange start og stop, hyppige ind- og udstigninger af førerhuset samt konstant fokus på andre køretøjer og fodgængere omkring lastbilen under kørslen.

Så snart håndbremsen trækkes, sænkes forakslen med 100 mm., hvilket giver nem ind- og udstigning, da indstigningshøjden er bare 20 cm ved kneeling-funktionen.

De seneste fem el-hybridbiler har hjulkonfigurationen 6×2*4, med tre aksler, træk på én bagaksel og en styrbar støtteaksel bag den trækkende aksel.

I den kommende tid vil Hørkrams elektriske hybrid-familie blive udvidet med yderligere 13 stk.