Hvad bliver datastrategien i anden halvdel af 2020?

Anden halvdel af 2020 forventes at blive udfordrende.

Hvad bliver datastrategien i anden halvdel af 2020? 1
Eran Brown, CTO EMEA hos Infinidat

I bedste tilfælde forventer vi en vis genopretning af den lokale og globale økonomi, men det forventes ikke at være hurtigt eller nemt. IT-området er ikke usædvanligt i denne henseende.

Forsknings- og rådgivningsfirmaet Gartner offentliggjorde for nylig sin ændring til den globale prognose for branchen i andet halvår, hvilket reducerer forventningerne markant, da Covid-19-epidemien fortsat rammer de store regioner i verden. Mens Gartner i januar annoncerede, at det globale it-forbrug ville stige fra 3,8 billioner dollars i 2019 til 3,9 billioner dollars i 2020, mener de nu, at tidligere vækstindikatorer – inklusive enhedssalg og cloud-teknologi – ikke vil stoppe et fald på 8% generelt i forhold til 2019.

Et skridt fremad og to tilbage

Økonomien er i en tilstand af usikkerhed. Mange industrier lider stadig, uanset om de hører til regulerede sektorer, eller oplever at ordremængden hos deres kundebase er påvirket af krisen.

Vi ser i øjeblikket en vis stigning i IT-salg, hvilket hovedsageligt skyldes stigning i salg af infrastruktur og udstyr til distancebaseret arbejdet. Dette er en midlertidig boble, som man ikke bør stole på ved opbygningen af ​​vores fremskrivninger resten af ​​året. Faktisk vil CFO’er sandsynligvis fryse IT-budgetterne og kun foretage væsentlige køb. Projekter forventes at blive godkendt, hvis de kan vise øjeblikkelige og betydelige økonomiske besparelser, såsom infrastrukturkonsolideringsprojekter.

Inden for infrastruktur skal vi forvente at se mange organisationer implementere en niveauopdelt tilgang. Kritiske og vigtige applikationer får adgang til dyr lagerinfrastruktur, hvilket giver mulighed for den højeste tilgængelighed og ydeevne, mens mindre vigtige applikationer må stille sig tilfreds med infrastruktur til lavere omkostninger. På en dårlig dag vil mange CFO’er utvivlsomt føle behovet for at prioritere, primært bruge penge på vitale ressourcer, indgå kompromiser hvor det er muligt og forsøge at spare så meget som muligt.

Farlige it-beslutninger

Økonomisk usikkerhed og ønsket om at spare på omkostningerne og fokusere på det, der er kritisk, kan bibringe infrastrukturkøb en problematisk og endda økonomisk risikabel taktik i det lange løb, fordi mange virksomheder i en periode med usikkerhed kan vælge at købe ad hoc-infrastruktur snarere end planlægge for årene fremover. Den “lag”-tilgang kan bringe os årtier tilbage til en tilstand af teknologiske “øer” med et væld af systemer og styringsværktøjer, som vil føre til spild af tid, arbejdskraft og ressourcer over tid og forlænge håndteringstiden af hvert projekt. Virksomheder, der ønsker at spare på infrastrukturen, vil arbejde langsommere og risikere at miste deres konkurrencefordel.

Desuden kan vi endnu ikke afvise det faktum, at der kan være en anden bølge af Covid-19-epidemien i slutningen af ​​året. Virksomhederne er opmærksomme på, at infrastruktur skal være forberedt til den anden bølge, men faktiske budgetter tillader det sandsynligvis ikke, hvilket bringer virksomhederne i fare igen.

 

Løsningen: IT-infrastrukturfleksibilitet – og ikke altid baseret på cloud

For at få succes i anden halvdel af 2020 og samtidig forberede sig på den anden potentielle bølge af epidemien, skal først og fremmest fremgangsmåden til indkøb af lagerinfrastruktur ændres. Og denne gang er det ikke en ændring til en fuld cloud-tilgang.

Mens skyen tillader infrastrukturadgang på nul tid uden at sidde anskaffelsesudfordringerne overhørig, er det en markant højere driftsudgift (OpEx). De fleste organisationer foretrækker stadig at investere i kapitaludgifter (CapEx), der perfektionerer virksomhedens aktiver. Fra samtaler med CIO’er i forskellige organisationer er jeg imponeret over, at cloud-udgifterne kan blive op til 2 til 6 gange højere sammenlignet med udgifterne ved et lokalt datacenter (afhængigt af hvad der sammenlignes). Dette afspejles også i det nævnte forecast fra Gartner.

Virksomhederne står over for et komplekst dilemma. De ønsker at nyde fordelene ved skyen, kun vokse med it-ressourcer, når der er efterspørgsel og reducere ressourcerne, når efterspørgslen falder, men foretrækker stadig økonomisk at foretage flere CapEx-investeringer.

Derfor ligger løsningen i kombinationen af ​​de to modeller ved indkøb af infrastruktur. Faktisk kører mange virksomheder hybride systemer med offentlige og private skyer. Fordi den private sky er billigere for organisationen og tillader integration af CapEx eller OpEx i henhold til organisationens præference, skaber den en stor mulighed for besparelser og effektivitet, hvis (og kun hvis) organisationen også formår at producere fleksibiliteten i den offentlige sky . Ud over fleksible lagringssystemer, der kombinerer cloudfunktioner (øjeblikkelig vækst, pay-per-use) med fordelene ved en privat sky (valg mellem CapEx / OpEx / kombination mellem de to, lavere omkostninger) er kernen i kundernes efterspørgsel i den nærmeste fremtid .

Driftsfleksibilitet sammen med forretningsfleksibilitet er målet der skal mødes for leverandørerne i det kommende år, da virksomhederne i stigende grad har brug for muligheden for at købe kortvarig infrastruktur med evnen til at ændre forbrug på ethvert tidspunkt – og ikke en gang hvert andet år når enorme lagerinfrastrukturer bliver indkøbt for millioner. I en usikker situation skal vi være fleksible. Flaskehalsen vedrører storage, og organisationer, der ikke indfører fleksibilitet i deres lagringssystemer, skal betale en høj pris for at flytte til skyen på grund af manglende valgmuligheder.

Af: Eran Brown, CTO EMEA hos Infinidat