Hvad omhandler bioteknologi?
Hjem Uddannelse Hvad handler om bioteknologi?

Hvad handler om bioteknologi?

Af Redaktionen

Bioteknologi er en samlet betegnelse for en industri, der omhandler landbrug, sundhedsvidenskab og kemisk industri.

I denne industri benytter man sig som udgangspunkt af gammelkendte teknikker.

Brugen af bakterier ved produktion af ost, gæringsprocesser og anden nærliggende viden hører til de gammelkendte teknikker.

Ved hjælp af disse er man blandt andet i stand til at producere store mængder af produkter som f.eks. øl eller medicin ved brug af levende organismer. Man forsøger dog hele tiden at videreudvikle de gammelkendte teknikker, og det er denne optimering af produktionsteknikken, som man betegner som biotek. Hvis man vælger at læse bioteknologi, får man grundlæggende viden og metodik om genteknologi, har man mulighed for at udvikle ny medicin, bæredygtige løsninger eller på anden måde være med til at løse nogle af samfundets helt store og fremtidige problemstillinger.

Hvilke emner hører under bioteknologi?

Bioteknologi dækker over en lang række emner, der gør dig klogere på verden, dens opbygning og organismer. Hvis man vælger at give sig i kast med videreuddannelsen, får man et større indblik i cellernes opbygning, deres funktion og vækst. Man vil ligeledes komme til at beskæftige sig med menneskets fysiologi og få en større indsigt i, hvorfor vi mennesker har brug for eksempelvis fedtstoffer og proteiner. Man lærer desuden om genetikkens molekylære såvel som enzymer og biokemiske forbindelser. Med denne viden er man i stand til at påvirke produkter. Man kan eksempelvis være med til at forbedre vaskepulver, så det bliver mere effektivt ved lavere temperaturer eller kortere vaske. Man kan også være med til at finde på nye og mere miljøvenlige alternativer til vores levevis for at sænke forurening eller gøre produktion billigere. Ved at vælge bioteknologiuddannelsen får man således en bred vifte af viden, som man kan bruge meningsfyldt og i praksis.

Hvad kan du bruge bioteknologiuddannelsen til?

Bioteknologi er en kombination af ingeniørvidenskab med fag som kemi, matematik, biologi og informationsteknologi. Af den grund åbner uddannelsen op for mange forskellige muligheder, hvad angår efterfølgende karriere og videreuddannelse.

Hvad omhandler bioteknologi?

Ved at tage en bachelor i bioteknologi kan du vælge at læse videre på en kandidatuddannelse inden for både det naturvidenskabelige og teknisk-videnskabelige område. Du kan blandt andet søge ind på kandidatuddannelsen i bioteknologi eller bioinformatik og systembiologi. Efter uddannelsesforløbet vil man have mulighed for at få arbejde i industrien, i bioteknologiske eller farmaceutiske virksomheder såvel som i private eller offentlige forskningsinstitutioner.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>