Hver fjerde dansker klar på  aldrig at møde ind på arbejde
Hjem UNDERSØGELSE Hver fjerde dansker klar på aldrig at møde ind på arbejde

Hver fjerde dansker klar på aldrig at møde ind på arbejde

Af Redaktionen

En helt ny rundspørge blandt danskerne viser, at hver fjerde godt kunne arbejde for en virksomhed, hvor de aldrig havde mødt eller kom til at møde kolleger eller chefer.

Hver fjerde dansker klar på  aldrig at møde ind på arbejdeVi kommer til at se ”hybrid-løsninger” på arbejdsmarkedet, lyder det fra it-leverandøren Atea.

Corona-pandemien har forandret vores arbejdsliv – ikke kun på den korte bane. En helt ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for it-leverandøren Atea, viser, at danskerne er klar til at arbejde langt mere fleksibelt, end før corona gjorde sit indtog.

Hver fjerde (24 %) af de 924 adspurgte kunne godt se sig selv arbejde for en virksomhed, hvor de aldrig havde mødt eller kom til at møde ledere og kolleger fysisk. En smule overraskende er det ikke i særlig grad de yngre, der kunne se sig selv arbejde fast hjemmefra. Blandt de 30-39-årige er andelen nemlig 27 procent, og for de 40-49-årige og 50-59-årige er andelen 28 %, mens den falder for de +60-årige. Her kunne kun 13 procent forestille sig et arbejde, hvor de aldrig havde været på arbejdspladsen fysisk eller mødt ledere og kolleger.

”Corona-krisen har understreget behovet for et fleksibelt og hybridt arbejdsliv. Det stiller nye krav til arbejdsgiverne om at forstå de individuelle behov og ønsker hos medarbejderne og så vidt muligt indrette arbejdspladsen efter det. Men det giver også nogle fantastiske muligheder for at reducere omkostninger, arbejde mere effektivt sammen og alene og skåne klimaet,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea, som blandt andet leverer it-løsninger til hjemmearbejdspladser.

Corona får varig betydning for arbejdslivet

YouGov-undersøgelsen viser også, at næsten tre ud af fire (72 %) mener, at de arbejder mindst lige så effektivt hjemmefra som fra kontoret. Desuden er danskerne i dag friske på at gennemføre en række aktiviteter, der tidligere var stærkt forbundet med fysisk tilstedeværelse, digitalt. Godt halvdelen (51 %) forestiller sig, at flere kurser og videreuddannelse vil foregå digital fremover, 43 % forudser flere virtuelle brainstorm- og sparringsmøder, og mere end hver fjerde (26 %) ser for sig, at medarbejderudviklingssamtaler (MUS) i stigende grad kommer til at foregå digitalt.

Mere end halvdelen (53 %) forudser flere onlinemøder og mindre rejseaktivitet fremover, og tæt på halvdelen (47 %) vurderer, at man varigt kommer til at arbejde mere hjemmefra. Kun 17 % tror ikke, at corona-pandemien vil få varig betydning for måden, man arbejder på.

”Jeg tror lige som de fleste danskere på, at vi ser mod en ny virkelighed, hvor fysiske arbejdspladser ikke i samme grad danner fundamentet for en arbejdsplads. Det betyder ikke kun, at vi skal finde nye måder at arbejde på, men også lære, hvordan vi med hjælp af teknologi kan skabe fundament for kultur, identitet og sociale relationer på arbejdspladsen. Vi rykker fra den basale brug af teknologi, hvor visse møder blev afholdt digitalt, til at bruge langt flere digitale funktioner i hverdagens arbejdsliv,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 924 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, som er i arbejde, i perioden 14. – 23. maj 2020.

Udvalgte tal fra undersøgelsen

  • Flertallet vil fremover gerne arbejde mere hjemme, end de gjorde før corona (57 %). 34 % vil dog helst ikke arbejde mere hjemme.
  • Hver fjerde (24 %) kunne godt arbejde for en virksomhed, hvor de aldrig havde mødt eller kom til at møde ledere og kolleger
  • 3/4 (72 %) mener, at de arbejder mindst lige så effektivt hjemmefra.
  • Danskerne er klar på at gennemføre disse aktiviteter digitalt: Kurser og videreuddannelse (51 %), brainstorm- og sparringsmøder (43 %), MUS (26 %).
  • Kvaliteten af videomøder kan være en udfordring. 21 % udtrykker, at lyd/video ofte er dårlig på videomøder. Nogle har problemer med at åbne programmer til videomøder (6 %) eller har svært ved at dele dokumenter (10 %).

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>