Hver tredje dansker har en ødelagt mobil – og flertallet lever med det
Hjem UNDERSØGELSE Hver tredje dansker har en ødelagt mobil – og flertallet lever med det

Hver tredje dansker har en ødelagt mobil – og flertallet lever med det

Af Redaktionen

Når mobilen får en skade, vælger de fleste af os at leve med den, indtil mobilen er helt ubrugelig. Det viser en ny Telenor-undersøgelse.

Hver tredje dansker har en ødelagt mobil – og flertallet lever med detMange danskere lever med en knust skærm, fordi de ikke vil undvære mobilen og synes, den er for dyr at få repareret. Det viser en ny undersøgelse, som Telenor sammen med Norstat har gennemført blandt 2.000 danskere.

Hver tredje har fået en skade på mobilen inden for de seneste to år. Til trods for det vælger 70 procent at leve med skaden, indtil mobilen er helt ubrugelig. Flere vælger at leve med en ødelagt mobiltelefon i stedet for at få den repareret, da skærmskift med en original skærm kan være bekosteligt og en stor udgift for den enkelte, hvis det sker flere gange, og man ikke har nogen forsikring. Skærmskift med en originalskærm kan koste mange tusinde kroner – en ny skærm på en iPhone 11 eller Samsung S10 koster fx mellem 2.500-3.000 kroner. At vælge en originalskærm er vigtig for at garantien på telefonen fortsat dækker.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af skaderne sker, fordi mobilen tabes på jorden, og skærmen knuses.

En af vores vigtigste personlige genstande

Mobilen er med os på arbejde, på løbeturen, på ferie, og når vi går i seng om aftenen og den gennemsnitlige dansker bruger samlet set over syv timer om dagen på mobilen, streaming og sociale medier, viser de seneste tal fra DR Medieforskning. Mobilen er dermed en af vores vigtigste og mest benyttede personlige genstande.

”Vi har hele tiden mobilen med os, og vi benytter den mange gange dagligt til nyheder, opkald, beskeder, videosamtaler, underholdning og sociale medier. Derfor overrasker det også, hvor mange der lever med en ødelagt mobil, selvom den har så stor betydning for dem i hverdagen. En ødelagt skærm giver en markant dårligere oplevelse og gør det sværere at kommunikere, læse eller se indholdet på skærmen, og ødelagte skærme hos børn og unge kan skabe mange frustrationer mellem børn og forældre, og være en stor udgift i reparationer,” siger Tor-Arne Fosser, kundedirektør for privatmarkedet i Telenor.

Kun halvdelen ser forsikring som nødvendigt

Selvom vi bruger mobilen timevis i døgnet, viser undersøgelsen, at hver anden dansker ikke er dækket, når mobilen får skader.

”Nye smartphones koster mange tusinde kroner, og vi beholder dem i længere tid. Alligevel er det kun 16% af danskerne, som har en specifik mobil- eller elektronikforsikring. Men undersøgelsen viser desværre, at der sker mange skader, og derfor bør flere begynde at tænke over, hvordan de kan sikre deres telefon,” slutter Tor-Arne Fosser.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen

  • 30 procent af de adspurgte har fået en skade på mobilen indenfor de to seneste år og i 56 procent af tilfældene, fordi mobilen blev tabt på jorden.
  • 33 procent af mænd har oplevet at få mobilen skadet inden for de sidste to år, mens tallet er 28 procent for kvinder.
  • Flertallet af skaderne findes blandt de unge i alderen 18 til 29 år. Her har hver anden fået en skade på mobilen inden for de seneste to år, mens det til sammenligning kun er hver syvende blandt ældre på over 60 år.
  • 47 procent af de adspurgte har ikke en forsikring, der dækker skader på mobilen.
  • 43 procent begrunder fravalget af forsikring med, at de er ”gode til at passe på deres mobil”, mens 37 procent svarer, at ”mobilen er for dyr at forsikre”.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>