Hvorfor bæredygtighed ikke længere ”kun”  vil være et buzzword i 2022
Hjem BÆREDYGTIGHED Hvorfor bæredygtighed ikke længere ”kun” vil være et buzzword i år 2022

Hvorfor bæredygtighed ikke længere ”kun” vil være et buzzword i år 2022

Af Redaktionen

Nogle datacenterorganisationer har prioriteret bæredygtighed i årevis, men eksempler på reaktioner fra offentligheden i kølvandet på nyt datacenterbyggeri har ført til en branchedækkende forpligtelse til en mere bæredygtig tilgang, herunder vandneutrale og zero-carbon initiativer.

Men med anslået 2,9 gigawatt ny datacenterkapacitet under opførelse, er der voksende bekymringer med hensyn til de ressourcer, datacentre forbruger.

Det er derfor, Vertivs eksperter forudsiger en meget mere målrettet tilgang til bæredygtighed i 2022.

Nedenfor er nogle af de interessenter, teknologier og strategier, der vil føre til mere reelle fremskridt i bæredygtighedsindsatsen i 2022.

Bæredygtighedspåvirkningen af ​​Hyperscalere

I de seneste år har vi set hyperscale-organisationer udrulle ambitiøse tiltag for at opfylde målene for CO2- og vandneutralitet i den nærmeste fremtid. Google annoncerede sit mål om kun at anvende CO2 neutrale energikilder inden 2030, mens Microsoft satte et ambitiøst mål om at være CO2-negativ og vandpositiv inden samme dato. For at gøre dette muligt bliver flere organisationer nødt til at stole på digitale løsninger, der matcher energiforbrug med 100 procent vedvarende energi og i sidste ende udelukkende opererer på bæredygtig energi. Sådanne hybride distribuerede energisystemer kan levere både vekselstrøm og jævnstrøm, hvilket tilføjer muligheder for at forbedre effektiviteten og til sidst tillade datacentre at fungere CO2-neutralt.

Hvorfor bæredygtighed ikke længere ”kun”  vil være et buzzword i 2022

For colocation-udbydere er der yderligere økonomiske incitamenter til at inkorporere mere bæredygtige løsninger. Hvis de såkaldte colos ønsker at tiltrække store hyperscalere, som Amazon Web Services, Google eller Meta, bliver de nødt til at opfylde aggressive krav til bæredygtighed, effektivitet og optimering. For at gøre dette muligt, skifter nogle colos fra diesel- til brintgeneratorer eller anvender langtidsholdbare batterier, bruger vedvarende energi til ”hovedstrømkilden” og forsøger at rykke over til udelukkende at operere på vedvarende energi, der genereres lokalt.

Behovet for enhed og samarbejde mellem interessenter

En af de største udfordringer der skal overvindes i forhold til at gøre datacentre mere bæredygtige vil være at engagere ikke kun datacenteroperatører og infrastrukturudbydere, men byplanlæggere. Disse interessenter bliver nødt til at arbejde sammen for at gøre datacentret centralt i deres regions infrastruktur, potentiel udnyttelse af vedvarende energi på stedet og energilagring til datacentret for at understøtte og stabilisere nettet. Spildvarme fra datacentret, som stort set går tabt lige ud i luften, kan også bruges til at opvarme nærliggende kedler og faciliteter og reducere deres energibehov.

Teknologier gør en forskel i 2022

At tage en mere bevidst tilgang til bæredygtighed i 2022 vil betyde en mere udbredt anvendelse af brændselsceller, vedvarende aktiver og langvarige energilagringssystemer, herunder batterienergilagringssystemer (BESS) og lithium-ion-batterier.

I årevis har skepsis omkring genanvendeligheden af ​​lithium-ion-batterier bremset implementeringen noget, men annonceringen af ​​en større udvidelse af lithium-ion-genbrugsinfrastrukturen i Nordamerika og fremkomsten af ​​flere virksomheder, der sikrer store offentlige og private midler til lithium-ion-genbrug, fjerner nu en af ​​de få tilbageværende hindringer for udbredt brug af lithium-batterier. Når logistikken for genanvendelse bliver mere tilgængelig, vil virksomheder være i stand til at bidrage positivt til bæredygtighedsmål ved at lede disse væk fra lossepladserne.

Der er stadig vedvarende bekymringer om vandforbruget i datacentre, især i områder, der er ramt af tørke. Men organisationer, der forsøger at reducere deres vandforbrugseffektivitet (WUE), kan stole på termiske systemer, der bruger nul vand og har potentiale til at spare milliarder af liter årligt. I den sammenhæng vil kølemidler med højt globalt opvarmningspotentiale (GWP) sandsynligvis blive udfaset i 2030 og erstattet med udstyr, der bruger lav-GWP kølemidler.

Tag ikke fejl; at skitsere disse strategier og implementere dem er to helt forskellige ting. Det vil kræve intenst arbejde og samarbejde mellem industriledere og alle interessenter for at gøre dette muligt. Men med mange innovative løsninger på vej ind, bliver kløften mellem idé og egentlig anvendelse fortsat mindre.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>