Hvornår skal dit barn have sin første mobil?
Hjem Nyheder Hvornår skal dit barn have sin første mobil?

Hvornår skal dit barn have sin første mobil?

Af Redaktionen

Telia har for sjette år i træk spurgt danskerne om, hvad der er den rette alder for børns mobildebut.

Hvornår skal dit barn have sin første mobil? 2Skellet mellem, hvad vi synes, og hvad vi gør, har aldrig været større.

Hvor gammel skal mit barn være for at få sin egen mobiltelefon? Det rigtige svar findes naturligvis ikke, men spørger man den danske befolkning, så er svaret 10,6 år. Det viser en ny undersøgelse fra Telia.

Vores børn skal altså helst gå i 4. klasse, før de får deres første mobiltelefon. I realiteten er danske børn dog noget yngre, når de får deres første mobiltelefon. Typisk 8,5 år, viser samme analyse fra Telia.

Forskellen på mere end to år mellem den alder, vi generelt finder passende i forhold til den reelle alder, hvor forældre giver deres yngste barn sin første mobiletelefon kan have flere forklaringer.

Dels er den anbefalede alder på 10,6 år – som vel at mærke ikke har været højere, siden Telia begyndte sine målinger i 2013 – baseret på udsagn fra en tværsnit af alle voksne danskere, og ikke kun forældre.

”Det er forståeligt, hvis stærkt eksponerede mediesager om eksempelvis digital mobning og spredning af billeder betyder, at mange danskere mener, at børn bør vente længst muligt med at få den første mobiltelefon. For langt de fleste forældre og børn er disse problemer dog heldigvis slet ikke en del af deres verden. Mobiltelefonen er omvendt et tryghedsskabende redskab, når børnene eksempelvis selv skal til at gå hjem fra skole eller tage bussen eller cyklen til fritidsaktiviteter”, siger privatkundedirektør hos Telia Gustav Berghog.

Styrk trygheden

Direkte adspurgt om årsagen til, at barnet fik sin første mobiltelefon, svarer størstedelen af forældrene i den aktuelle undersøgelse da også ”praktiske årsager” – tæt fulgt af henholdsvis ”forældrenes tryghed” og ”barnets tryghed”.

Denne følelse af tryghed kan styrkes yderligere, hvis man som forælder tager sig tid til at tale med børnene om den online verden, der nu åbner sig for dem.

”Adgangen til den digitale verden rummer uendelige muligheder og udfordringer. Vi håber derfor, at forældrene engagerer sig i det nye univers, som børnene bevæger sig ind i, når de får deres første mobil. Vi har som forældre pligt til at hjælpe vores børn med at agere i det digitale univers,” siger Gustav Berghog.

For at give forældrene de bedste muligheder for at guide børnene i forhold til deres adfærd i en online verden, har Telia bl.a. sammen med Red Barnet samlet gode råd og informationer om børns færden på nettet her.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>