I dag bliver 9.000 danske erhvervsbiler koblet op til næste niveau af smart mobility
Hjem Teknik I dag bliver 9.000 danske erhvervsbiler koblet op til næste niveau af smart mobility

I dag bliver 9.000 danske erhvervsbiler koblet op til næste niveau af smart mobility

Af Redaktionen

I september sidste år kunne Semler-ejede Connected Cars og ABAX offentliggøre et nyt partnerskab med ambitionen om at blive Europas førende cloud-løsning inden for smart mobility.

Nu trykker de på startknappen i Danmark, hvor 9.000 erhvervsbiler nu kan sende data i realtid tilbage til virksomhederne.

Implementeringen af flådestyring, som det kaldes, er enkel og kan lade sig gøre uden montering af hardware, men effekten er markant, lyder det fra ABAX.

Connected Cars, der er et selskab under Danmarks største bilimportør Semler Gruppen, sætter nu for alvor gang i partnerskabet med ABAX, der for første gang blev annonceret i september 2022.

Det sker ved, at en flåde bestående af 9.000 danske erhvervsbiler helt automatisk og uden at komme på værksted kan kobles op på ABAX’ flådestyringssystem ‘Smart Connect’. Dermed får virksomhederne nemmere ved at bruge og udnytte data fra deres bilflåde i realtid i alt fra, hvor meget CO2 bilen udleder, om bilen har behov for værkstedsbesøg til rapportering af kørselsregnskab til SKAT. På landsplan har op mod 100.000 erhvervsbiler mulighed for at blive tilkoblet det nye system.

Ifølge Benjamin Skipper-Heiselberg, der er Commercial Director i ABAX, er det unikke ved løsningen, at hardwaren til flådestyring allerede er monteret i langt de fleste biler, hvilket betyder, at virksomhederne ikke behøver at bruge ressourcer og tid på installation.

“Sammen med Connected Cars vil vi tage smart mobility til et nyt niveau. Connected Cars er eksperter i at tilknytte biler og værksteder og er udrullet til en stor flåde af biler. Vores flådestyringsstystem Smart Connect kan nemt og simpelt kobles op til Connected Cars’ system, der allerede findes i bilerne. Groft sagt skal vi – efter aftale med den daglige bruger af køretøjet – kun trykke på en knap og aktivere det. Det gør vi nu, så bilejerne og virksomheder med erhversbiler får helt nye muligheder for at udnytte data,” siger Benjamin Skipper-Heiselberg og fortsætter:

I dag bliver 9.000 danske erhvervsbiler koblet op til næste niveau af smart mobility“På samme måde kan vores samarbejde med Connected Cars skaleres til mange flere biler både i Danmark og hele Europa. Vi har store ambitioner og mener, at samarbejdet og vores stærke kompetencer tilsammen kan indfri disse.”

Ifølge Benjamin Skipper-Heiselberg har ABAX har alle de nødvendige ISO-certificeringer på bl.a kvalitet, datasikkerhed og bæredygtighed.

Nødvendig digitalisering til fremtidens krav

Digitalisering beskrives af mange i Danmark som en nødvendighed i udviklingen af erhvervslivet på tværs af brancher. Både for Danmarks konkurrenceevne og ikke mindst i relation til den grønne omstilling. I dette kan samarbejdet mellem Connected Cars og ABAX ifølge Mads Gregersen, adm. direktør i Connected Cars, være en central brik. Både for optimeringen af danske virksomheders drift, men også når det gælder kravene til fremtidens klimarapportering for virksomheder.

“Det begynder efterhånden at gå op for rigtig mange, hvor store fordele der er forbundet ved at digitalisere processer og udnytte teknologiens kraft positivt. Vi har glædet os til startskuddet på vores samarbejde med ABAX. Ikke nok med, at erhvervskunderne ud fra data kan tracke og monitorere deres bilflåder, hvilket vil sparre dem for uforudsete omkostninger, får de også et værktøj til rådighed, der skaber transparens og synlighed over CO2-forbruget. Det bliver kun vigtigere og vigtigere at kunne dokumentere dette,” siger Mads Gregersen, adm. direktør i Connected Cars.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>