I dag skal du huske at give din systemadministrator en kage
Hjem SIKKERHED I dag skal du huske at give din systemadministrator en kage

I dag skal du huske at give din systemadministrator en kage

Af Redaktionen

Har du hørt fra din systemadministrator for nylig? Nej? Så er det fordi vedkommende gør et superjob – og i dag er det rette tidspunkt at sige tak.

I dag er det en helt særlig dag for en stor gruppe mennesker, som ofte går lidt under radaren.

I dag skal du huske at give din systemadministrator en kageDet er nemlig den internationale System Administrator Day, som blev indstiftet af systemadministratoren Ted Kekatos i 2000.

”Systemadministratorer er en gruppe, man ikke hører så meget til – og det skal vi alle sammen være glade for. Det betyder nemlig, at de gør deres arbejde med at holde vores IT-systemer opdaterede og velfungerende så godt, at vi slet ikke lægger mærke til dem. Eller sagt på en anden måde: hvis du hører fra din systemadministrator, så er det sandsynligvis fordi, der er noget galt,” siger Senior Regional Director Nordics hos Veeam, Victor Engelbrecht Dohlmann.

Fra en spæd og anonym begyndelse har System Administrator Day vokset sig til en decideret international fejring, som ligefrem har fået sin egen organisation. Formålet er at sætte fokus på de mange hårdtarbejdende systemadministratorer, der, i takt med at den teknologi, vi bruger, bliver mere og mere avanceret, har fået en større og endnu mere vigtig rolle i hverdagen.

Systemadministratoren sikrer, at nye muligheder som cloud services, software-as-a-service og nye applikationstyper såsom Kubernetes bliver implementeret. Men samtidig arbejder de med at sikre virksomheden mod nye trusler, såsom ransomware og andre former for cyberkriminalitet.

Senior Director of Product Strategy hos Veeam, Rick Vanover mener, at systemadministratoren er en kritisk del af alt dette, lige fra at være applikationsarkitekter og -udviklere til cybersikkerhedsteams og som tovholdere på styre critical response-teams. Systemadministratoren er afgørende aktører i vedligeholdelsen, konfigurationen og driften af disse systemer, og i at tilpasse brugernes behov med virksomhedens ydeevne, budget, ressourcer og sikkerhed.

”Midt i de hurtige og kontinuerlige forandringer, vi oplever, udbredte cyberangreb og voldsom innovation, hvordan vil fremtiden for systemadministrator-rollen så se ud? Nogle mener, at moderne teknologi, som cloud services, betyder, at systemadministratoren hører fortiden til – irrelevant, forældet og en potentiel risiko for systemernes ydeevne,” siger Rick Vanover.

”Jeg mener tværtimod, at fremtiden er lys. Mange systemadministratorer udvikler sig fra at være beskæftiget med vedligeholdelse af hardware til at være et omdrejningspunkt levering af tjenester og software, hvilket øger mulighederne for samarbejde og fusionerer med avancerede teknologiske værktøjer til en anderledes, forhøjet måde at få tingene gjort på. Tænk fx på skiftet fra on-premises til cloud for levering af tjenester. Systemadministratorerne har mulighed for at føre an i digital transformation i regionen ved at hjælpe nordiske organisationer med at spare tid og penge, være mere effektive og frem for alt være modstandsdygtige over for de mange trusler mod teknologi i dag,” mener Victor Engelbrecht Dohlmann.

Der er derfor al mulig grund til at bruge en enkelt da i året på at tænke på de mænd og kvinder, der hver dag sørger for at de systemer, vi alle sammen er afhængige af, fungerer upåklageligt. Og i dag er dagen, hvor du kan sætte lidt tid af, smutte en tur til bageren og vise dine systemadministratorer, at du værdsætter deres arbejde.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>