I disse brancher kan it ikke følge med udviklingen
Hjem Undersøgelse I disse brancher kan it ikke følge med udviklingen

I disse brancher kan it ikke følge med udviklingen

Af Redaktionen

En ny global undersøgelse viser hvilke brancher, der er med på og foran digitaliseringsbølgen – og hvem, der halter bagefter.

I de seneste mange år har de fleste store virksomheder kæmpet for at få et stadig mere kompliceret it-miljø gjort klar til at kunne understøtte og fremme forretningen og dens skiftende behov.

I en ny undersøgelse fra Boomi har man spurgt it-cheferne i 1.675 store virksomheder med en omsætning på minimum 1,5 milliarder kroner, hvor godt deres samlede it-miljø kan følge med udviklingen i forretningens krav og behov.

I disse brancher kan it ikke følge med udviklingenUndersøgelsen, der er foretaget på tværs af mange brancher, viser, at hver sjette virksomhed (17 pct.) mener, at de er så godt med, at de er foran. Under halvdelen (45 pct.) kan følge med, mens hver tiende er decideret bagude og ingen planer har om at komme op på niveau.

Særligt fremstillingsvirksomheder er udfordret. Her svarer 15 pct., at de ikke kan følge med og ingen planer har for at indhente det tabte. Det samme gør sig gældende i det offentlige, forsikrings- samt hotel- og restaurationsbranchen, hvor 13 procent er bagude på point.

Hvor godt følger jeres it-systemer med forretningens udvikling i dag? Vi er foran Vi følger med Vi har en plan for at blive bedre til at følge med Vi kan ikke følge med / Vi er bagud og har ingen planer om at ændre det
I alt 17% 45% 27% 10%
Bank & finansiering 19% 49% 20% 11%
Konsulent & service 16% 49% 27% 8%
Fremstilling 11% 46% 28% 15%
Engros og detailhandel 16% 45% 27% 11%
Offentlig forvaltning 16% 43% 29% 13%
Sundhed og velfærd 17% 42% 34% 7%
Forsikring 30% 34% 23% 13%
Information og kommunikation 18% 46% 26% 9%
Undervisning 17% 44% 29% 10%
Transport 14% 54% 22% 11%
Telekom 21% 44% 29% 6%
Hotel- og restauration 16% 41% 31% 13%
El-, gas, varme- og vandforsyning 11% 51% 29% 9%

Kilde: Boomi/Coleman Parkes

Højdespringeren i undersøgelsen er forsikringsbranchen, hvor hver tredje virksomhed (30 pct.) svarer, at deres samlede it-setup er foran udviklingen.

”I Danmark er vi beriget af en innovativ fintech-branche, der udvikler mange spændende løsninger til den finansielle sektor. Dét er kommet dem til gode nu. Uanset branche, er virksomhedernes største udfordring i dag, at få de mange forskellige applikationer og it-platforme til at udveksle og sammenstille data med hinanden. Med i gennemsnit 850 it-applikationer i de store virksomheder, hvor kun 30 pct. er integreret med hinanden, er den store øvelse i dag at få modernisereret ens it. Det er her integrationsplatforme kommer til sin ret. Med en integrationsplatform som er agnostisk og ikke kræver særlig meget kodning, er denne nødvendige integration blevet særdeles meget nemmere,” fortæller Linda Lindborg, der er salgsansvarlig for Boomi i Danmark og Norge.

Den offentlige sektor hæmmes af gamle abonnementer og kontrakter

36 pct. af de adspurgte forklarer, at den offentlige sektor er belastet af gamle abonnementer og kontrakter, hvilket hindrer deres evne til at drive den nødvendige it-modernisering. I Norden og på tværs af alle sektorer nævner 28 pct. af respondenterne, at de største udfordringer i forbindelse med it-modernisering er afhængighed af gamle abonnementer og kontrakter.

”Der har været stor brug af open-source kode-baserede løsninger i den offentlige sektor, som har været næsten gratis at komme i gang med – set ud fra et transaktionsbaseret syn. Men nu er de låst fast, fordi de er dyre at vedligeholde og ikke er bygget til den nye digitale virkelig, som kræver acceleration og fleksibilitet – og dét koster dem dyrt i dag.” afslutter Linda Lindborg.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>