Indisk ambassadørbesøg på TEC 26. oktober

På TEC glæder vi os til at få besøg af den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte.

Indisk ambassadørbesøg på TEC 26. oktober
Indisk ambassadørbesøg på TEC 26. oktober

Det sker mandag d. 26. oktober kl. 10.30 – 12.00 på Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg.

I kølvandet på det netop afholdte virtuelle topmøde imellem statsminister Mette Frederiksen og premierminister Modi, lægger Indiens ambassadør nu vejen forbi TEC – Technical Education Copenhagen på Frederiksberg, hvor han sammen med studerende og undervisere zoomer ind på bl.a. fremtidens grønne omstilling – set fra et indisk perspektiv. Og med fokus på inspiration mellem Danmark og Indien.

Formålet med besøget er at markere den gensidige forståelse mellem de to lande – ikke mindst inden for den netop indgåede aftale omhandlende den grønne omstilling, hvor uddannelse og omskoling er afgørende.

Igennem de sidste tre år er TEC – sammen med tre andre erhvervsskoler i Danmark – med i uddannelseskonsortiet DCAC – Danish Consortium for Academic Craftsmanship. DCAC har gennem de sidste tre år indgået en række aftaler med større indiske organisationer.

I samarbejdet med de indiske partnere om uddannelse og opkvalificering af den indiske arbejdsstyrke med særligt fokus på erhvervsuddannelsesområdet og grøn teknologi/omstilling, kan Danmark inspirere inderne i praksisnær undervisning og vores lange tradition for vekseluddannelser (skiftevis skole og praktik i virksomhed).

Dagens program:

10.30 – 11.15: Ambassadøren holder oplæg for elever, Q&A-session og overdragelse af et indisk mini-bibliotek bestående af klassiske, indiske litterære værker til brug for TECs elever og medarbejdere.

11.15- 11.30: Plantning af venskabstræ med ambassadøren og direktør for TEC, Morten Emborg samt eleverne i gården (inkl. fotosession)

11.30- 12.00: Møde om fremtidigt strategisk samarbejde med TECs direktion