Industriel 3D-print: 3 ting, Coronakrisen har lært os
Hjem NYHEDER Industriel 3D-print: 3 ting, Coronakrisen har lært os

Industriel 3D-print: 3 ting, Coronakrisen har lært os

Af Redaktionen

Coronakrisen har påvirket verden på en måde, vi ikke har set før. Pandemien har vist, hvordan en krise kan ryste vores samfund og økonomi globalt.

Industriel 3D-print: 3 ting, Coronakrisen har lært osMen situationen skaber også værdifuld indsigt i, hvordan teknologi og samarbejde kan gøre en stor forskel. De følgende tre erfaringer – som rækker lige fra individuelt plan og mikroniveau til et industrielt makroperspektiv – betragtes af EOS, det førende globale 3D-printfirma, som værdifulde både under og efter ​​pandemien.

Covid-19-krisen har haft store omkostninger, men har også kastet lys på de store fordele ved ny teknologi som industriel 3D-print, der har vist sig at være til stor hjælp under pandemien. Her er tre vigtige erfaringer fra Corona-krisen i forhold til industriel 3D-print, også kaldet additiv fremstilling.

  1. Hastighed og ekspertise fører aktører sammen
    I krisetider er enkeltpersoner og organisationer nødt til at samarbejde, og under Covid-19 har vi set eksempler på dette. Da antallet af smittede steg over hele verden, blev potentialet ved 3D-print brugt til hurtigt at fremstille medicinsk udstyr og maskiner. Aktører inden for additiv fremstilling har arbejdet intenst for at finde løsninger, der kan understøtte kampen mod virussen ved at organisere distribuerede produktionsceller til udstyr. Dette har bidraget til at reducere manglen på udstyr og reduceret leveringstider på masker, visirer og respiratorer, bare for at nævne et par applikationer. For eksempel brugte den britiske virksomhed 3T EOS’ globale økosystem af partnere til at fremstille over 100.000 visir-pandebånd på bare et par uger. Disse visirer bruges nu af dem, der arbejder ved fronten for at bekæmpe pandemien.

Udover at understøtte med materialer og ekspertise bruger EOS sit netværk på at muliggøre inspirerende vidensudveksling og samarbejde. Den åbne platform 3Dprint against Corona indeholder relevante data, vellykkede projekter og tilbyder filer, der er gratis at downloade og klar til print.

  1. Sundhed og sikkerhed kræver kvalitet
    Der har været stort fokus på fordelen ved hurtigt at kunne fremstille komponenter, men pandemien har også vist, at 3D-print dels ikke er tilgængelig for alle, og at det ikke er alle 3D-printteknologier, der passer til alle typer behov. Når det drejer sig om medicinsk udstyr, kan der ikke gås på kompromis med kvaliteten. For at opnå kvalitet, også under tidspres, er der brug for additive produktionsteknologier i industriel skala samt bred ekspertise.

EOS har støttet sundhedssystemet gennem mange år med certificerede systemer, materialer, kvalificerede processer samt ekspertise og konsulentviden. Globalt opfylder EOS de høje krav, som det amerikanske FDA og MDR-forordningen stiller til medicinske applikationer.

  1. Forstærkning af en skrøbelig forsyningskæde
    Krisen har peget på udfordringerne ved den øgede globalisering. I løbet af det sidste århundrede har udviklingen og produktionen af ​​”systemisk relevante” produkter været koncentreret i forskellige dele af verden. Dette skaber flaskehalse i forsyningskæderne og svækker de strategisk vigtige indenlandske markeder såvel som autonomien.

Men mens Covid-19 på den ene side lammede industrierne rundt om i verden, har Covid-19 på den anden side tvunget folk til at blive mere innovative ved at tage mulighederne ved digitalisering til sig. Det er blevet normalt for mange, der tidligere udelukkende arbejdede på kontoret, at arbejde hjemmefra og benytte værktøjer til samarbejde. Vi kan se samme type innovation på produktionsområdet. Verden er pludselig havnet i et scenarie med distribueret produktion, hvilket har været diskuteret i lang tid, men ikke rigtigt er blevet gennemført. Det momentum, der eksisterer nu, repræsenterer en chance, der skal tages vare på.

Industriel 3D-print kan hjælpe med at tackle udfordringerne både på kort og lang sigt. Teknologien øger fleksibiliteten i fremstillings- og produktionsprocessen og reducerer på den måde afhængigheden af ​​globale forsyningskæder og reducerer omkostningerne til logistik. Teknologien kan desuden anvendes ekstremt hurtigt og på mange måder producere relevante komponenter, også i krisetider.

En anden vinkel er muligheden for at opbygge virtuelle lagre. Lande kan bruge dette baseret på strategiske behov for reserver. I et centralt virtuelt lager kan 3D-printvirksomheder opbevare systemrelevante funktionelle dele, som alle virksomheder kan få adgang til, når det er nødvendigt. Dette gør det muligt for virksomheder at spare penge og lagerkapacitet.

En chance for at skabe forandring
Den igangværende krise kan udgøre en chance for virksomhederne. Alle virksomheder er berørt, men dem, der handler smart nu, kan komme styrket ud af disse vanskelige tider i forhold til deres konkurrenter. Additiv fremstilling er et middel til succes og et vigtigt aktiv for en mere digital verden efter Corona.

Af: Markus Glasser, Senior Vice President EMEA, EOS.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>