Infinidat bringer lagring i skyen og datacentret sammen

Infinidat vil virkeliggøre visionen om lagring af enorme datamængder i fleksible lagringsmiljøer, og lancerer en række nyheder på området.

Infinidat bringer lagring i skyen og datacentret sammen 1
Eran Brown, Teknikchef for Inifinidat i Europa

Den israelske storage-virksomhed Infinidat lancerer en række nyheder, med en række komplicerede koncepter. Men egentlig er det ganske enkelt. Det handler ikke bare om funktionalitet, som Inifinidat  betragter som en nødvendighed i forhold til dagens storagebehov. Det handler lige så meget om at sætte scenen for de kommende år under devisen “Scale to win”.

Meget data skal lagres i de kommende år. Infinidat taler om et ”Multi-Petabyte Data Center” og beretter, at visse kunder allerede har sådanne. Den måde Infinidat differentierer sig på, er ved at skabe løsninger der for en stor del er baseret på billige traditionelle harddiske – og fremfor alt smart software. Det giver lave omkostninger for kunderne. Men hvad er det der bliver lanceret nu? Blandt andet følgende:

InfiniVerse er en cloudbaseret løsning til at administrere, overvåge, analysere og visualisere storagemiljøer bestående af virksomhedens InfiniBox-enheder. Pointen er dels at kunne håndtere storagemiljøer, uafhængigt af hvor de er – for eksempel i egne datacentre eller i skyen – dels at kunne gøre det i et eneste bruger-grænsesnit. Avanceret dataanalyse og AI, til at give indblik i og og solide råd om lagring, er oppe i tiden.

InfiniBox FLX og InfiniGuard FLX giver mulighed for at købe InfinBox og InfiniGuard enhederne som abonnement. Det inkluderer både garantier om at data vil være tilgængelig samt bytte af hardware hvert tredie år. Denne model kan appellere til virksomheder, der kan lide modellen med at købe cloud-tjenester, men stadig vil have egne datacentre.

Softwaren  InfiniBox Software Release 5 giver bedre ydelse i forhold til lagring, blandt andet gennem at udnytte moderne storageløsninger som NLMv4.

Infinidat beretter om to millioner IO-operationer per sekund med overførsler på 25 GB per sekund. Desuden er replikeringen forbedret med garanti for at nedetid ikke behøver finde sted.

Nyhederne vil være tilgængelige om tre måneder, dvs. i starten af efteråret. Allerede nu er der en række nye  muligheder for forskellige hardwarekonfigurationer til Inifindats løsninger. Læg dertil Elastic Data Fabric, som er navnet på Infinidats vision for storage.

Kernebudskaberne i visionen er håndtering af store datamængder med god ydeevne og fleksibilitet. Sidstnævnte gælder ikke mindst evnen til at kunne bygge og håndtere lagringsmiljøer som ikke bare er spredt geografisk, men også med forskellig infrastruktur, såsom egne datacentre og cloudplatforme.

Under en webkonference understregede Infinidats Eran Brown, Teknikchef for Inifinidat i Europa enkeltheden i forretningsmodellen:

“Vi er religiøst modstandere af licenser. Det er ikke nødvendigt med licenser for at kunne drage nytte af vores nyheder. Man betaler for den kapacitet der anvendes,” forklarer Eran Brown.