Insight Partners afslutter opkøbet af det ledende cloud data management-selskab Veeam til en værdi af 5 milliarder dollars

Opkøbets formål er at styrke Veeams vækst og forstærke virksomhedens ledende position på det amerikanske marked.

Insight Partners afslutter opkøbet af det ledende cloud data management-selskab Veeam til en værdi af 5 milliarder dollars 1Veeam Software, der er leverandør af cloud data management og førende inden for backupløsninger, annoncerer i dag, at Insight Partners har afsluttet overtagelsen af virksomheden, der blev annonceret den 9. januar 2020 til en vurdering på 5 milliarder dollars. Opkøbet sker kort tid efter Insight Partners investerede i selskabet i begyndelsen af 2019 og skal accelerere væksten af industrilederen Veeam på det amerikanske marked. Veeam omsætter årligt for 1 milliard dollars og har mere end 265.000 kunder over hele verden.

”Insight har været en betroet partner siden 2013, da de opkøbte deres første minoritetsandel i Veeam,” siger Bill Largent, CEO i Veeam, ”de er kendte for at kunne drive internationale virksomheder til succes på det amerikanske marked, hvor de kan trække på uvurderlige ressourcer, support og ekspertise. Veeam er godt positioneret i markedet, og Insight er den rigtige partner til at hjælpe os med at opnå det næste vækstniveau og understøtte udbredelsen af hybrid cloud. Opkøbet sker på det helt rigtige tidspunkt, hvor Veeam er på vej ind i det, vi kalder andet akt.”

Udover at gøre det muligt for virksomheden at fremskynde ’anden akt’, vil virksomhedens hovedkvarter flytte fra Schweiz til USA for at bidrage med styrke og erfaring til det eksekverende team.

Som en del af overtagelsen er følgende aftaler blevet foretaget:

  • William H. Largent er blevet forfremmet til Chief Executive Officer (CEO). Han har tidligere haft rollen som Executive Vice President (EVP).
  • Danny Allan er blevet forfremmet til Chief Technology Officer (CTO).
  • Gil Vega er indsat som Chief Information Security Officer (CISO). Vega er tidligere Managing Director og CISO i CME Group, Inc. og Associate Chief Information Officer & CISO for U.S. Department of Energy og U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington D.C.
  • Nick Ayers, fra Ayers Neugebauer & Company, medlem af World Economic Forums Young Global Leaders og tidligere Chief of Staff for den amerikanske vicepræsident, tilslutter sig Insight Partners Managing Directors: Mike Triplett, Ryan Hinkle og Ross Devor i Veeams bestyrelse.

”Veeam er i løbet af det seneste årti blevet markedsleder i EMEA-regionen, hvor omkring 50 procent af vores forretning kommer fra,” siger Danny Allan, CTO i Veeam. ”Med opkøbet af Insight, der blev gennemført i dag, og den nylige lancering af Veeam Availability Suite v10 – den næste generation af databeskyttelse – har vi sigtet mod at etablere vores lederposition i Amerika, hvor vi kan udfolde vækstpotentialet for cloud data management.”

”Fremtiden for cloud er hybrid. Det vil sige, at vi går en fremtid i møde, hvor data er skabt, opbevaret, styret og genskabt på tværs af platforme og miljøer,” siger Crawford Del Prete, President i IDC. ”Veeam har konsekvent adresseret de problemer, som kunder har i forbindelse med næste generation af data management. Vi har med en signifikant transaktion at gøre, som vil tilføje Veeam de nødvendige ressourcer, for at Veeam kan imødekomme fremtidens krav i et komplekst landskab af mange forskellige kundetyper.”