Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation
Hjem Energi Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation

Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation

Af Redaktionen

Det internationale partnerskab kombinerer to årtiers erfaring fra havvind og fixed-bottom offshore substations med stærke kompetencer indenfor marine konstruktioner.

Målet er at markedsføre et robust og omkostningseffektivt koncept for flydende offshore substations.

Semco Maritime, ISC Consulting Engineers, Aalborg Universitet, Energy Cluster Denmark og norsk-svenske Inocean har sammen sikret finansiering til yderligere udvikling af FOSS – et koncept til en flydende offshore substation. Partnerkredsen annoncerede deres samarbejde i 2022 – og er nu klar til at accelerere udviklingen yderligere med ny finansiering fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) i ryggen.

En flydende offshore substation (FOSS) er afgørende for havvindindustrien, da man fremover i stigende grad vil benytte dybere placeringer langt fra kysten. Traditionelle havvindmølleparker bliver installeret på havbunden, men ved dybder på mere end cirka 80 meter er det vanskeligt og dyrt at gennemføre installationen. Mellem 60-80 procent af energipotentialet fra verdens havvindmølleparker findes i områder med dybder på mere end 60 meter, og der er derfor et behov for alternative løsninger, der kan føre den grønne strøm til land – løsningen kan f.eks. være en flydende offshore substation.

Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation”Vores fælles mål er at modne vores FOSS400-design, som vi tidligere har annonceret. Den indsats vil forløse potentialet for produktion af vindenergi i områder langt fra kysten på dybere vand, siger Tommy Flindt, Senior Director of Technology i Semco Maritime. ”Midlerne til projektet vil styrke vores koncept, da vi nu kan foretage en skaleret bassintest hos Aalborg Universitet. Denne test skal validere platforms- og udstyrsbevægelser. Vi er enormt glade for at kunne arbejde med denne banebrydende teknologi, der vil sikre en stabil og omkostningseffektiv flydende substation til det globale marked.”

“Finansieringen er med til at flytte vores flydende offshore substation-koncept et afgørende skridt fremad. Vi har, sammen med Semco og Inocean, udviklet FOSS400 med afsæt i den viden og erfaring, som vi har opsamlet gennem arbejdet med mere end 50 substations. Vi tror på, at vi har en konkurrencedygtig flydende substation, som vil kunne ses ved havvindmølleparker i nær fremtid,” siger Andreas Laungaard, Vice President of Renewable Energy hos ISC Consulting Engineers.

”Med afsæt i erfaringer fra vores INO-serie af flydende fundamenter til havvindmøller – sammen med vores resultater fra arbejde med integration/interface til HVDC-substations – ser vi frem til, at den nye finansiering vil accelerere vores udvikling af et robust og skalerbart koncept for flydende substations, der vil være en fordel for vores industris vækst,” siger Sara Helgeson, MD I Inocean Sverige.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>