Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads
Hjem sikkerhed It-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads

It-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads

Af Redaktionen

Antallet af cybertrusler er steget markant i takt med udbredelsen af hjemmearbejdspladserne og har nået et niveau, hvor 73 procent af it-sikkerhedsansvarlige har svært ved at holde trit.

Det viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Citrix.

– “Det var ligesom at skifte motor på et fly, mens flyet var i luften.” Sådan beskrev en sikkerhedsansvarlig det, da utallige medarbejdere grundet pandemien overgik til at arbejde hjemmefra. Og udfordringerne er hverken blevet mindre eller færre, viser en ny undersøgelse foretaget af it-virksomheden Citrix blandt mellemstore virksomheder i Europa og USA.

Her svarer 73 procent af de 1.250 adspurgte it-sikkerhedsansvarlige, at de har svært ved at følge med det tiltagende antal trusler. Ifølge de adspurgte bunder det primært i, at det er blevet mere komplekst at beskytte virksomheden – blandt andet fordi flere medarbejdere bruger deres egne enheder, når de logger på virksomhedens cloud-tjenester og vil have adgang til filer og dokumenter.

”It-organisationer opdager, at deres sikkerhedssystemer bliver nødt til at udvikle sig, når de omfavner hybride arbejdsformer. I stedet for en traditionel sikkerhedsstrategi baseret på kontrol må virksomheder ændre deres tilgang, så de tager udgangspunkt i medarbejderens hverdag. Den skal kort sagt beskytte medarbejderne uden at påvirke deres arbejdsoplevelse i negativ retning,” siger Kurt Roemer, Chief Security Strategist i Citrix.

Undgå at forstyrre medarbejderne

At sikkerhed og gode medarbejderoplevelser skal gå hånd i hånd, hersker der udbredt enighed om blandt de adspurgte. 9 ud af 10 mener, at sikkerhed påvirker deres hverdag og evne til at være produktive.

Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads Særligt er der tre forhold, som kan føre til utilfredshed og dårlige medarbejderoplevelser. Ringe forbindelser til nettet og tjenester, at skulle håndtere tekniske problemer virtuelt og mangel på nem samt hurtig it-support.

”Hybride arbejdsformer er fremtiden, og it spiller en central rolle i at muliggøre dem. Med den rette teknologi er det muligt at levere konsistent, sikker og pålidelig adgang til de værktøjer, som medarbejdere har brug for i forhold til at udføre deres arbejde, uanset hvor de arbejder fra,” siger Kurt Roemer.

Netop behovet for investeringer i teknologi er da også en prioritet i mange virksomheder. Således svarer 58 procent, at deres investeringer i sikkerhedsteknologi er steget i løbet af det seneste år.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>