IT-Branchen skifter navn

I erkendelse af at alt i dag er digitaliseret, skifter brancheforeningen IT-Branchen i dag navn, og vil fremover blot hedde ”Branchen”.

IT-Branchen skifter navn

Med over 5,2 mia. mobiltelefoner, 4,7 mia. internetbrugere og 4,2 mia. aktive SoMe-profiler i verden samt et dataforbrug, der hvert år slår nye rekorder, er der ingen tvivl om, at verden allerede er digital.

Og med en online vækst på over 300 millioner mennesker årligt, vil der ikke gå lang tid, før de sidste også er blevet digitale.

Selv Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, udtalte i januar i et interview til Børsen, at hun “I forhold til digitalisering er en af de nyligt omvendte”, og understregede i den forbindelse behovet for markante (digitale) investeringer i fremtiden på denne front.

En tilgang som IT-Branchen er meget enig i, og som brancheforeningen aktivt har arbejdet for at fremme siden den blev stiftet i 1917. Dengang som ”Foreningen af Skrivemaskine Importører i Danmark” – En maskine som vel bedst kan beskrives som datidens svar på kvantecomputeren.

”I Danmark har vi nået målet med at få digitaliseringen til at fylde overalt i samfundet, og vi forventer at nå målet globalt inden for ganske få år. Derfor giver det også god mening, at vi fremover blot kaldes Branchen, da alt jo indeholder it i dag. På den måde bliver vi ligesom paraplyen og det naturlige udgangspunkt for alle andre brancher,” udtaler en ydmyg Rune Fick Hansen, kommunikationschef i Branchen.

Mere end blot et navneskifte

(IT-)Branchen vil også gå i dialog med Danmarks Statistik for at få ændret de danske branchekoder.

Branchelogikken bør være, at der fremover er én overordnet branchekode (01), som betyder, at man har en it-baseret virksomhed. For det er alle jo reelt i dag. De underliggende branchekoder fortæller så, om man er en it-virksomhed indenfor f.eks. fiskeri, industri eller undervisning.