Ny undersøgelse: IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker
Hjem UNDERSØGELSE IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker

IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje dansker

Af Redaktionen

Danskerne er trætte af IT-problemer. Hele 65% har det seneste år måtte få hjælp fra IT-support to eller flere gange.

Det viser en ny landsdækkende undersøgelse om danske kontoransattes arbejdsglæde, produktivitet og IT-sikkerhed.

Samtidig viser undersøgelsen, at det kun er hver femte danske kontoransat, der er bekymret for at komme til at klikke på et phishing-link

Danskernes arbejdsglæde og produktivitet bliver dagligt udfordret af IT-problemer. Det præsenterer teknologivirksomheden HP i en ny landsdækkende undersøgelse, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Norstat. Undersøgelsen viser, at hver tredje danske kontoransat oplever, at IT-problemer er en væsentlig kilde til frustration og spildtid i deres hverdag. Hertil bruger 30 % mere end 10 minutter om ugen på IT-problemer, f.eks. på at computeren ikke vil starte, at man ikke kan få adgang til servere eller programmer og applikationer, der ikke vil åbne.

”IT-problemer giver panderynker hos mange danskere. Det skaber naturligt nok frustration, og sætter en stopper for at arbejde produktivt. Og med den moderne arbejdsplads, hvor der skal være fleksibilitet til at arbejde hvor som helst, er velfungerende IT-udstyr kun blevet endnu mere presserende og et afgørende parameter for medarbejderes arbejdsglæde,” siger Peter Møller Kristensen, adm. direktør i HP Danmark.

En velfungerende arbejdscomputer har stor betydning for 74 % af danske kontoransattes arbejdsglæde, viser undersøgelsen. Ydermere, har godt hver 5. kontoransat svaret, at de forventer at kunne være mere produktiv, hvis de havde bedre IT-udstyr derhjemme.

”I HP har vi stort fokus på at skabe fleksible rammer, som understøtter den individuelle medarbejders ønsker bedst muligt, så de kan bevare en fornuftig work-life balance. Med vores løsninger og services sikrer vi, at virksomhedernes medarbejdere får stillet de bedste forudsætninger og værktøjer til rådighed til at arbejde hvor som helst, uden at det sker på bekostning af deres produktivitet,” siger Peter.

 Danskerne er ikke bange for phishinglink

Ny undersøgelse: IT-problemer skaber dagligt frustrationer for hver tredje danskerIT-sikkerhed er de danske kontoransatte ligeledes blevet spurgt ind til i undersøgelsen. Her svarer hver 5. kontoransatte, at de frygter at klikke på et phishinglink, der kan udsætte deres virksomheder eller dem selv for fare. Mens halvdelen ikke forventer, at det er noget, der kan ramme dem. Samtidig svarer 64 % af den danske arbejdsstyrke at indbyggede sikkerhedsløsninger er en vigtig faktor, når de skal vælge arbejdscomputer. Det er dog kun hver 3. kontoransatte, der oplever, at deres arbejdsgiver har mere fokus på IT-sikkerheden end hidtil som følge af øget hjemmearbejde.

”I HP arbejder vi ikke med præmissen om, hvorvidt man kommer til at klikke på et phishing-link eller ej, men om hvornår man klikker på et. Derfor overrasker det mig en del, at halvdelen af danske kontoransatte ikke frygter phishinglinks. Vi ser hackerne i dag blive mere og mere sofistikerede og udspekulerede. Den udvikling vil kun fortsætte,” siger Services og Solutions specialist i HP Danmark, Elisabeth Sangill, og fortsætter:

”Undersøgelsens resultater understreger netop behovet for, at virksomheder i højere grad investerer i de rette løsninger med automatisk og indbygget sikkerhed baseret på zero trust, hvor man også får stoppet ukendt malware, så medarbejdere kan arbejde hvor som helst uden at bekymre sig.”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>