IT-virksomhed stiller krav til medarbejdere: Obligatorisk med blåt tøj

Gennem det sidste års tid har covid-19 påvirket hele Danmark.

IT-virksomhed stiller krav til medarbejdere: Obligatorisk med blåt tøj
Nu bliver det obligatorisk med blåt tøj i IT-virksomheden team.blue

Hos IT-virksomheden team.blue Denmark har mange af medarbejderne arbejdet hjemmefra størstedelen af tiden, og det er gået ud over den sociale kontakt, der ellers normalt fylder meget i hverdagen.

For at bibeholde samhørigheden på arbejdspladsen og det gode sammenhold har IT-virksomheden fremover gjort det obligatorisk, at alle medarbejdere skal være iklædt blåt tøj på arbejde. Ideen med denne dresscode er, at medarbejderne igen skal føle, at de er en del af det blå hold – team.blue.

”Vi kan tydeligt mærke, hvordan epidemien udfordrer samhørigheden på arbejdspladsen, fordi der går længere tid imellem, at vi ser hinanden. Derfor fandt vi det nødvendigt at få fællesskabsfølelsen tilbage gennem påklædningen,” siger HR-chef i team.blue Bo Brandt Cramer.

Blandet modtagelse hos medarbejderne

Kravet om blå påklædning er meldt ud internt i virksomheden, og det er blandet, hvordan medarbejderne har taget imod nyheden.

“Min yndlingsfarve er grøn, og jeg har derfor meget grønt tøj, som jeg bruger næsten dagligt. Det er træls, at jeg nu kun må bruge det i weekenden. Men jeg vil gerne støtte op om tiltaget, så jeg må få shoppet noget blåt tøj til min garderobe”, siger medarbejder Camilla Herold Westersø, der dog er glad for den blå t-shirt, som alle medarbejdere fik til Smukfest forrige år.

Men det er ikke alle, der er lige begejstret for ideen.

“Jeg bryder mig ikke om farven blå. Jeg ligner en smølf i blåt tøj, så det kommer til at kræve noget tilvænning for mig,“ siger medarbejderen Morten Valentin.

Blå fra top til tå

Særligt én medarbejder har taget tiltaget meget alvorligt. Mikkel Lysholt Robdrup sidder i support-afdelingen i team.blue og har taget tiltaget til nye højder. Han har farvet sit hår og malet sin krop i den blå farve for at støtte op om kravet.

“Jeg vil gerne vise min fulde støtte til tiltaget ved at farve hele min krop blå, både hud og hår. Jeg er vild med den blå farve og håber, at jeg med min blå krop kan opfordre mine kollegaer til at følge trop,” siger medarbejderen Mikkel Lysholt Robdrup.

Her ses Mikkel Lysholt Robdrup i sit blå outfit.

Her ses Mikkel Lysholt Robdrup i sit blå outfit.

Muligvis flere tiltag på vej

HR-afdelingen forventer, at tiltaget bliver en succes, og regner med at samværet på arbejdspladsen vender tilbage med fuld kraft. Men HR-afdelingen er også i gang med at planlægge flere tiltag for at bidrage til sammenholdet, hvis den blå dresscode ikke er nok.

“Vi håber og tror på, at den blå dresscode vil bevare det sociale sammenhold på arbejdspladsen, men samtidig er vi også nødt til at være forberedte, hvis kravet ikke er tilstrækkeligt. Vi har derfor flere nye tiltag på tegnebrættet, som vi måske vil indføre i virksomheden, men nu må vi se, om det bliver nødvendigt,” siger HR-chef Bo Brandt Cramer, der ikke vil udelukke, at direktør Stefan Rosenlund bliver malet blå, når han skal repræsentere team.blue til omverdenen.