IT-virksomhed vil gøre op med ineffektivt kontorarbejde

Teknologi har uden tvivl gjort vores liv lettere end nogensinde. Men teknologi kan i høj grad også komplicere kontorarbejde.

IT-virksomhed vil gøre op med ineffektivt kontorarbejde 1En undersøgelse fra amerikanske Pegasystems viser således, at den gennemsnitlige kontormedarbejder skifter imellem forskellige programmer og applikationer 1.110 gange om dagen. Det sker blandt andet, fordi de ansatte tjekker deres e-mail hvert sjette minut dagen igennem, og fordi de løbende bliver forstyrret af notifikationer, SMS’er og alarmer.

De 1.110 daglige skift er lig med en afbrydelse i arbejdet hvert andet minut. Det er selvsagt gift for produktiviteten. Derfor har softwarevirksomheden Citrix sat sig for at gøre det lettere for kontoransatte at forblive i deres arbejdsopgaver uden løbende skift. Det sker via en række nye intelligente funktioner i den digitale arbejdsplads Citrix Workspace, der samler vigtige oplysninger fra alle brugernes apps i ét vindue. Alene denne funktion gør ifølge en test fra Citrix medarbejderne 67 procent mere effektive, fordi den overflødiggør de mange skift imellem programmer og applikationer.

“Som forbrugere organiserer vi vores liv via apps, hvor vi med et enkelt klik kan vi udføre det, vi ønsker. På kontoret bliver disse strømlinede og personaliserede oplevelser til gengæld ofte erstattet med teknologi, der er besværlig at bruge, gør os langsomme, afbryder os konstant og hæmmer vores effektivitet,” siger Tim Minahan, Chief Marketing Officer i Citrix.

Effektiviteten får endnu en hjælpende hånd ved hjælp af machine learning og kunstig intelligens, der hjælper brugeren med at finde det, vedkommende leder efter på tværs af apps, hvilket ligeledes sparer værdifuld tid. Et arbejde der hele tiden bliver mere effektivt, efterhånden som softwaren lærer brugerens vaner og præferencer at kende.

Blandt de nye funktioner i Citrix Workspace er ligeledes muligheden for at få den digitale arbejdsplads til at simplificere og automatisere ensformige rutineopgaver.

Citrix Workspace udmærker sig desuden ved at kunne tilgås fra en hvilken som helst maskine eller enhed. Det betyder reelt, at brugeren har mulighed for at tage sin digitale arbejdsplads med i lommen, idet sessionen fungerer på præcis samme måde, uanset om brugeren er på kontoret, i hjemmet eller på farten.