Kaspersky støtter sundhedssektoren midt i COVID-19 pandemi med gratis produkt-licenser i seks måneder

Kaspersky giver sundhedssektoren gratis adgang til sikkerhedspakker, så de kan sikre sig mod cybertrusler under pandemien.

Kaspersky støtter sundhedssektoren midt i COVID-19 pandemi med gratis produkt-licenser i seks måneder 1Den fulde liste af sikkerhedsprodukter, der er gratis for medicinske organisationer i seks måneder, inkluderer Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced og Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Driftskontinuitet og databeskyttelse er ekstremt afgørende for sundhedsvæsenet. Særligt i den nuværende situation, hvor medicinske organisationer er under ekstremt pres og må lægge alle kræfter i for at hjælpe folk i denne meget udfordrende tid.

For hospitaler og medicinske institutioner er det vigtigt at kunne garantere stabiliteten af medicinsk udstyr og at data konstant er tilgængelig for medicinsk personale, mens de også skal sikre, at deres patienters private data er beskyttet.

For at hjælpe medicinske organisationer med at klare det ekstreme pres og for at afhjælpe cybersikkerhedstrusler, der stiger i denne tid, gør Kaspersky en række af sine it-sikkerhedsløsninger gratis tilgængelige. Dette inkluderer produkter, der beskytter enheder og cloud-infrastrukturen (Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced og Kaspersky Hybrid Cloud Security), SaaS endpoint-beskyttelse (Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus) og sikring af Microsoft Office 365 (Kaspersky Security for Microsoft Office 365).

“I denne kritiske situation er sundhedsvæsenet underlagt et enormt pres, og der hviler et tungt ansvar på deres skuldre, alt imens de kæmper mod virussen for at redde liv. Læger, sygeplejersker og al medicinsk personale er dem, der bærer det største læs, og de har derfor brug for al den hjælp, de kan få. Vi føler, at det er vores pligt at støtte det sundhedsfaglige fællesskab. For at hjælpe disse organisationer med at fokusere på det, der er vigtigst, tilbyder vi nu sundhedsinstitutioner gratis licenser til en række af Kasperskys kerneprodukter i en periode på seks måneder,” siger Evgeniya Naumova, Vicepræsident for Global Sales Network hos Kaspersky.

Foruden dette initiativ anbefaler Kaspersky også, at medicinske institutioner følger gængse cybersikkerhedspolitikker og implementerer følgende foranstaltninger så hurtigt som muligt:

  1. Skemalæg generel it-sikkerhedsundervisning af både medicinsk personale og administrationsmedarbejdere – det bør inkludere de mest essentielle praksisser, som hvordan man håndterer adgangskoder og brugerkonti, email-sikkerhed, brug af USB-enheder, PC-sikkerhed og sikker brug af internettet. Forklar hospitalspersonalet, at der nu er en øget risiko for cyberangreb på sundhedssektoren.
  2. Nu er også det rette tidspunkt at tjekke op på hospitalets sikkerhedsløsninger. Vær sikker på at de er opdaterede, konfigureret korrekt og dækker alle de ansattes enheder. Slå firewall til for at aktivere beskyttelse mod trusler fra internettet. Sikkerhedsløsningen bør beskytte mod ransomware, da det er en af de mest almindelige trusler mod medicinske organisationer.
  3. Vær sikker på, at alt medicinsk udstyr er korrekt konfigureret og opdateret, som fx ventilatorer. Hvis der er en chance for, at antallet af disse enheder stiger kraftigt, så udform en dedikeret procedure til hurtigt at installere og konfigurere alle nye enheder.
  4. Nogle hospitaler har brug for hurtigt at ansætte nyt personale, hvilket betyder at antallet af enheder vil stige. Det gælder også de nyansattes personlige enheder. Disse ekstra enheder kan skade den fælles it, så it-afdelingen skal være særligt opmærksomme på at yde beskyttelse til disse nye enheder. Det er bedre at være på forkant med sikkerhedsprofiler, politikker og licenser, så de nemt kan tilføjes de nye enheder, når der er behov for det.
  5. Tjek op på jeres nuværende sikkerhedsløsning og sørg for, at den giver mulighed for, at I kan erhverve alle de licenser, I får brug for.