Køge virksomhed trodser tendensen med væsentlig øget aktivitet under Covid-19 i Danmark

Mange virksomheder har modvind i disse tider, men Cematech fra Køge, er et eksempel på at der alligevel er lyspunkter – Virksomheden har oplevet stor travlhed i de sidste par måneder under Corona-krisen.

Køge virksomhed trodser tendensen med væsentlig øget aktivitet under Covid-19 i Danmark 1
Direktør Christian Enger, Cematech ansætter flere teknikere under Corona-krisen

Cematech installerer og servicerer højhastigheds fiber internet og har i den grad mærket, at videomøder og hjemmearbejde er eksploderet overalt i Danmark og at det skulle gå hurtigt med at få mere fart på internettet.

”Vi var selvfølgelig i samme choktilstand som resten af Danmark, da de voldsomme restriktioner kom som lyn fra en klar himmel i starten af marts. Men allerede dagen efter fik vi henvendelser fra flere af vores kunder, om internetforbindelser, der hurtigst muligt skulle opgraderes til fuld fiber hastighed”, fortæller direktør Christian Enger.

”Både virksomheder og private har på meget kort tid skulle udføre en hel del opgaver hjemmefra og afholde videomøder, nogle gange med mange deltagere. For at det skal virke ordentligt og når mange gør det på samme tid, så kræver det at man har en moderne fiber internetforbindelse, for så er gammeldags kobberkabler eller mobilt internet ikke hurtigt og stabilt nok”, forsætter Christian Enger.

Statistikkerne har vist at brugen af video over internet er steget med over 340% under Corona-krisen internt i virksomheder og ud til medarbejderne. Herudover er salg af varer og tjenesteydelser via webshops og internet portaler også steget enormt i perioden, da mange har været i karantæne eller har arbejdet hjemmefra.

”Der er uden tvivl en umiddelbar effekt pga. Corona-krisen, men jeg er meget overbevist om, at både vores arbejdsvaner og metoder vil ændre sig permanent, og derfor vil kravene til en ordentlig stabil og lynhurtig internetforbindelse kun stige overalt, og det er netop fiberforbindelser, der kan levere det. Og det er vores ekspertise”, forsætter Christian Enger.

Cematech har undervejs måtte øge medarbejderstaben med ekstra fiberteknikere og er godt booket med mange opgaver i den kommende tid. En af de nye medarbejdere er Mikkel Dyrberg, som er glad for at have startet som fibertekniker i Cematech.

”Jeg glæder mig over at være blevet en del af teamet og arbejde sammen med nogle af de dygtigste fiberteknikere i Danmark, hvilket er det ry som kendetegner Cematech i branchen”, siger en glad Mikkel Dyrberg.

Og direktør Christian Enger forsætter, ”Jeg forventer en yderligere vækst de kommende måneder og år, så jeg regner med at skulle rekruttere flere medarbejdere allerede i næste måned og vi kommer til at se en rigtig god vækst i forretningen, også efter krisen er overstået. Jeg tror arbejdsmønstrene rundt om i de danske, såvel som udenlandske virksomheder, har ændret sig for bestandigt”.

Cematech blev startet i 2006 af Christian Enger, som har mere end 20 års erfaring med fiber og har været med helt fra starten af fiberudrulningen i Danmark.