Køling med hygiejne design til fødevareindustrien
Hjem Nye Produkter Køling med hygiejne design til fødevareindustrien

Køling med hygiejne design til fødevareindustrien

Af Redaktionen

Rittal har opgraderet sine luft/vand-varmevekslere til køling af indkapslinger.

Køling med hygiejne design til fødevareindustrien

De nye luft/vandvarmevekslere i Hygienic Design fra Rittal er ideelle til levnedsmiddelindustrien.

Nu findes der to varianter til brug i produktionslokalet hvor der stilles krav til hygiejne, eksempelvis i fødevareindustrien.

Varmevekslerne er et perfekt supplement til Rittals Hygienic Design-serie. De er specielt designede til produktionsmiljøer hvor effektiv køling er nødvendig og hvor maskiner, udstyr og komponenter skal kunne håndtere daglig rengøring med højtryks- og damprensere. Alle overflader i Hygienic Design-serien er lette at rengøre, og/eller designet til at forhindre at de kontamineres. Det hygiejniske design bidrager til at garantere levnedsmidlets sikkerhed.

Effektiv klimakontrol

Vandkøling er en effektiv løsning for at garantere temperaturen omkring elektronikken i styre- og kontroludstyr. Vand har en højere varmekapacitet end luft og dermed kan vandkøling føre selv store mængder varme væk. I produktionsanlæg findes ofte en central kølevandsforsyning, hvilket desuden gør løsningen enkel at implementere.

Rittals luft/vand-varmeveksler til vægmontering kan levere en køleeffekt på enten 0,65 kW eller 1,2 kW.

Modificeret design

Til den hygiejniske funktion har Rittal modificeret udformningen på flere punkter. For eksempel er fastgørelsen på indkapslingsvæggen med gevindbolte og møtrikker designet således at skruebeslaget ikke er synligt udefra. Indkapslingen er fremstillet i rustfrit stål med en børsted kornstørrelse på 400, hvilke giver en overfladeruhed Ra på mindre end 0,8 μm. Den glatte overflade er nem at rengøre og desinficere. Der er ingen områder der er svære at rengøre og hvor kontaminering kan få fæste.

En silikonepakning mellem luft/vand-varmeveksleren og indkapslingen forhindrer overførsel af farvestoffer, smagsstoffer eller uønsket lugt. Forpakningen findes som reservedel og kan let erstattes ved mekanisk skade. De er farvet blå i overensstemmelse med FDA Guideline 21 CFR 177.2600, hvilket gør det tydeligt at adskille dem fra forurenende stoffer såsom madrester. De flade pakninger på vandtilslutningerne er også farvede blå og geometrisk designet til at sidde tæt.

Et stop i metal forhindrer kompression af forpakningen, således at kanterne ikke kan stikke ud og tillade kontaminanter eller mikroorganismer i at samles.

Gennemtestet hygiejne

Omslagets overdel er vinklet fremad med 30 grader. Denne typiske Hygienic Design-funktion forhindrer objekter i at blive placeret oven på skabet, samtidig med at det sikrer at væsker som rengørings- og desinfektionsmiddel hurtigt løber af. Med beskyttelsesklasser IP56/59 opfylder luft/vandvarmevekslerne de strenge krav til højtryksvask og damprensning.

Luft/vandvarmevekslerne er C-UR og CSA godkendte, hvilket gør dem egnede til internationalt brug. Det hygiejniske design er testet af DGUV Food i overensstemmelse med GS-NV 6 (test principper for hygiejne). Enhederne opfylder DIN EN ISO 14159:2008 og er egnede til brug i fødevaresektoren i overensstemmelse med DIN EN 1672-2:2009.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>