Kvindelig IT-topleder fejrer 10 års jubilæum
Hjem KVINDER PÅ KANALEN Kvindelig IT-topleder fejrer 10 års jubilæum

Kvindelig IT-topleder fejrer 10 års jubilæum

Af Redaktionen

[KVINDER PÅ KANALEN] Teknologisk udvikling og nytænkning er et vilkår for alle virksomheder uanset branche og størrelse.

Kvindelig IT-topleder fejrer 10 års jubilæum 2Især inden for løn- og regnskabsbranchen, hvor kunstig intelligens og automatisering overtager flere og flere administrative funktioner og manuelle forretningsgange. Det gælder derfor om konstant at se fremad og disrupte sin forretningsmodel, så virksomheden er gearet til fremtiden og får del i de muligheder, som den teknologiske udvikling skaber.

Hos det nordiske konsulenthus Azets er det Head of Technology and Business Development Helene Schleicher, der er ansvarlig for, at det danske selskab er på forkant med den teknologiske udvikling. I denne måned har hun 10 års jubilæum og kan samtidig se tilbage på en rejse i teknologiens og procesoptimeringens tegn.

– Det er svært at forestille sig, at der allerede er gået ti år, for der er ikke to dage eller to år, der er ens. Både den teknologiske udvikling går ekstremt stærkt, samtidig med at markedskravene fra vores kunder konstant ændrer sig. Det er et privilegium at have ansvaret for at udvikle løsninger, der udnytter fordelene mellem de teknologiske muligheder, vores kompetencer og kundernes behov, fortæller Helene Schleicher, der står i spidsen for flere områder, som beskæftiger sig med udvikling, intern IT og applikationer til virksomhedens økonomiløsninger.

Ansvarlig for teknologidivision

Helene Schleicher startede i Azets´ outsourcing forretning som senior konsulent på økonomiområdet og var i mange år ansvarlig for forretningsområdet Interim Assistance, inden hun i 2017 blev ansvarlig for en ny særskilt teknologidivision.

– I den branche, vi beskæftiger os i, er teknologi afgørende – og den nye division blev oprettet, for at Azets kunnearbejde målrettet med at bruge teknologien til at automatisere alle de processer i en virksomheds økonomisystem, som er mulige. På den måde frigiver vi tid og ressourcer, så kunderne kan bruge tiden på strategier i stedet for drift, fortæller Helene Schleicher.

For at give konsulenthuset nye muligheder i forhold til at bruge og rådgive om robotteknologi og machine learning inden for administrationsopgaver råder Azets i dag over sin egen IT-udviklingsenhed. Dermed kan Azets i endnu højere grad understøtte kundernes forretningsudvikling med både IT-løsninger og videntung procesoptimering.

– Det kræver indsigt, forretningsforståelse og erfaring at udnytte disse elementer til både kundernes og vores fordel, så tiden bruges på rådgivning, der skaber værdi, og det har Helene. Derfor er det naturligt, at udviklingsenheden er under hendes ansvarsområde, siger June Mejlgaard Jensen, adm. direktør i Azets i Danmark.

Helene Schleicher har arbejdet sig op i systemet med en almindelig kontoruddannelse med speciale i regnskab i bagagen. Hun er udlært i Sabroe Refrigeration, som var en del af et af Danmarks dengang store flagskibe i rederi- og industribranchen, Lauritzen Gruppen. Med en velrenommeret kontoruddannelse i bagagen blev hun i 1998 ansat i Deloitte, hvor hun var med til at starte revisionsvirksomhedens outsourcing-program op. Efter fire år som regnskabschef i Nyt Syn blev hun i 2007 ansat i Vismas BPO-division, der for to år siden blev skilt ud fra den nordiske IT-virksomhed og blev til den selvstændige Azets-koncern med fokus på løn, regnskab og HR.

Vant til udfordringer og konkurrence

Netop evnen til at håndtere krævende udfordringer er ikke kun relateret til arbejdslivet. I fritiden har Helene Schleicher været eliterytter og rytter i Team Danmark. Privat bor hun i Stenløse med sin mand og to børn.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>