Lenovo introducerer dualsocket-servere med AMD Epyc

Lenovo præsenterer to nye dualsocket-servere, ThinkSystem SR645 og SR665, der er designet til hurtigere afvikling af tunge opgaver som in-memory databaser og kunstig intelligens.

Lenovo introducerer dualsocket-servere med AMD Epyc 1Lenovo er klar med to nye dualsocket-servere med processorer fra AMD EPYC 7002-serien: ThinkSystem SR645 og SR665.

Med EPYC-processorerne kan serverne præstere op til 45 procent højere båndbredde, når det gælder hukommelse.

“Vores nye Lenovo ThinkSystem-servere er udviklet til at håndtere tunge opgaver som in-memory-databaser, advanced analytics, virtualisering og kunstig intelligens,” siger Kamran Amini, der er vice president og general manager for Server, Storage og Software Defined Infrastructure i Lenovo Data Center Group.

”Den exceptionelle ydelse, hastigheden og onboard-lageret i disse nye servere gør det muligt for vores kunder at håndtere de stigende datakrav fra nutidens tunge opgaver og samtidig få en skalerbar løsning, som kan vokse sammen med forretningen,” uddyber han.

Det gælder i særdeleshed i brancher som den finansielle sektor, detailhandlen og i produktionsbranchen. I alle tre er der stort behov for hurtigere afvikling af transaktioner, forbedret dataanalyse og større netværkskapacitet, uden at der bliver gået på kompromis med effektivitet og omkostninger. Netop den udfordring leverer Lenovo en løsning på med de nye ThinkSystem SR645 og SR665. Med flere processorkerner og større hukommelse kan de hjælpe virksomheder med hurtigere at afvikle workloads og forbedre effektiviteten i virksomheden.

De nye ThinkSystem SR645 og 665-servere byder blandt andet på følgende funktioner:

  • Understøttelse af PCIe 4, der fordobler I/O-båndbredden og afhjælper potentielle flaskehalse, som ellers opstår i tidligere generationer af servere.
  • Udvidet understøttelse af GPU. Det er muligt at installere 8 x 75W NVidia T4s, hvilket gør det muligt for brugere effektivt at implementere videoanalyse og følgeslutningsløsninger til kunstig intelligens.
  • Øget onboard-lager med op til 40 2,5”-drev eller op til 32 NVMe-drev.

Få flere kerner og færre servere

De to nye ThinkSystem-servere tillader et system med op til 128 kerner, hvilket ikke kun resulterer i øget processorkraft. Det betyder også, at virksomheden kan nøjes med færre servere og er dermed i stand til at spare fysisk plads. Effekten kan lyde banal og ubetydelig, men det er blandt andet essentielt i den finansielle sektor, hvor servere ofte optager dyre kvadratmeter, fordi de skal være placeret i nærheden af filialer, som i mange tilfælde ligger på dyre adresser.

Ligeledes kan fysiske butikker nyde godt af hurtigere videoanalyse til at identificere områder i butikken med stor trafik, uden at serverne behøver optage dyrebar plads til lager eller hyldemeter.

Mulighederne er med andre ord mange, og foruden den forhøjede hastighed fra AMD EPYC-teknologien er begge servere sikret med Lenovo ThinkShield, og de forhandles gennem Lenovo TruScale.