Lydisolerende teknologi hjælper hunden nytårsaften
Hjem Nyheder Lydisolerende teknologi hjælper hunden nytårsaften

Lydisolerende teknologi hjælper hunden nytårsaften

Af Redaktionen

44 procent af danske hundeejere svarer, at deres hund er bange for nytårsfyrværkeri.

Lydisolerende teknologi hjælper hunden nytårsaftenNu lancerer Ford en prototype på et lydisoleret hundehus, der tager hånd om menneskets bedste ven, når det nye år står for døren.

Prototypen er baseret på støjreducerende teknologi, som Ford blandt andet har introduceret i den helt nye Ford Edge, hvor aktiv støjreducering giver en mere behagelig og støjsvag køreoplevelse.

Systemet fungerer på den måde, at mikrofoner i kabinen registrerer larm fra motoren og sender lydbølger gennem højtalerne, der kraftigt modarbejder larmen.

Teknologien kan også gøre nytårsbraget betydeligt nemmere at overkomme for de firbenede. ”Vi spekulerede på, hvordan teknologien bag kabinens aktive støjreducering kunne anvendes i andre situationer, for eksempel som at gøre nytårsfejringen mere støjsvag for hunde. Vi har også flere lignende tiltag undervejs,” siger Lyn West, brand content manager hos Ford Europa.

Hunde frygter fyrværkeri

Ifølge en rundspørge blandt 2387 hundeejere på hjemmesiden netdyredoktor.dk er 44 procent af hunde i Danmark bange for fyrværkeriet nytårsaften.

”Mange dyr er bange for fyrværkeri. Sammenlignet med mennesker har hunde ultrasensitiv hørelse – de kan høre lyde fire gange længere væk og inden for en langt større frekvensskala. Det er derfor vigtigt at forberede sin hund på nytårsaften og reducere dens ubehag,” forklarer Graeme Hall, en af Englands mest anerkendte hundetrænere, som også går under kælenavnet ”The Dogfather”.

Når mikrofonerne i det specialdesignede hundehus registrerer lyden fra fyrværkeri, vil systemet – på samme måde som teknologien i Fords biler – udsende lydbølger, der modarbejder larmen. Hertil polstres huset med korkmateriale af høj densitet for ekstra lydisolering.

Det lydisolerende hundehus er indtil videre blot en prototype og er den første af flere innovationer fra Ford under projektet Interventions. Her udforsker man anvendelsen af Fords bilteknologier i andre hverdagssammenhænge.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>