Mærk lydens magt med Sonys High Power-lydsystem

Musik kan vække store følelser i os.

Mærk lydens magt med Sonys High Power-lydsystem 1Det viser den nye rapport ”Emotion vs. Music”, foretaget af Dr. David Lewis fra Mindlab International, der har undersøgt, hvordan lyd påvirker krop og sind.

 • Rapporten ”Emotion vs. Music”, der er foretaget af dr. David Lewis fra Mindlab International, afdækker forholdet mellem følelser og musik og afslører lydens kraft, herunder hvordan musik fungerer som et stemningsregulerende værktøj, der kan øge trivsel.
 • I rapporten svarer 58%, at de under pandemien har følt sig mere deprimerede end nogensinde før. Tilsvarende kan 72 % af dem nikke genkendende til, at musik har hjulpet dem gennem en svær tid.
 • Resultaterne er bragt til live i to smukke, overbevisende videoer, hvor man kan teste lydens kraft på sig selv.
 • I den første video kan man opleve, hvordan kroppen reagerer på musik – drevet af Sonys MHC-V83D High Power-lydsystem – der med Cymatics-videnskab demonstrerer, hvordan altomsluttende lydbølger påvirker maling, sand og væske på uregelmæssig, men fascinerende, vis.
 • I den anden video , kan man opleve den kraftfulde effekt, som musik i lavere tempo kan have.
 • 85% svarer i rapporten, at de har oplevet, at deres humør blev påvirket af musik (fra glæde og spænding til nostalgi og tristhed).

En ny rapport, foretaget af dr. David Lewis fra Mindlab International,afslører, at musik har endnu større betydning for vores hverdag – både psykisk og fysisk – end vi måske lige regnede med.

Videnskabelige studier viser nemlig, at tempoet i musik kan ændre vores følelsesregister markant. Høje og lave toner kan hurtigt ændre humøret fra muntert til melankolsk.

Mærk lydens magt med Sonys High Power-lydsystem 2”Trist musik kan hjælpe os gennem svære tider. De mest intense følelsesmæssige reaktioner, uanset om det er glæde eller tristhed, viser sig at opstå, når en melodi er i følelsesmæssig kontrast til den melodi, der blev hørt umiddelbart forinden. Næste gang du ønsker at blive opløftet og genoplivet af musik, skal du derfor lave en musikalsk sandwich. Spil først en sang, der bedrøver dig, og derefter en sang, der gør dig glad, positiv og optimistisk. På den måde vil den opløftende sang få endnu større effekt,” forklarer Dr. David Lewis, der er forsker ved konsulentvirksomheden Mindlab International.

Men musik har ikke kun indflydelse på vores humør. Det kan også være et stærkt signal, der fremkalder glemte minder klart og tydeligt. Det mener 88 % af de adspurgte i undersøgelsen, der fortæller, at de har minder, hvor musikken har haft en betydningsfuld rolle.

Musik kan altså både påvirke, hvordan vores hjerne fungerer, men også hvordan vi opfører os og reagerer på dem omkring os.

Vi lytter i gennemsnit til musik 285 timer om året, hvilket svarer til 12 hele dage. Alligevel svarer 80 % af de adspurgte i undersøgelsen, at de vil høre endnu mere musik, når de ved, at det har en positiv effekt på deres psykiske og fysiske velvære.

Med den nye viden, fra undersøgelsen af Dr. David Lewis, har Sony udviklet de to videoer, som demonstrerer, hvordan musik kan påvirke vores krop og sind. I videoerne ser man, hvordan Sonys nye High Power-lydsystemer, MHC-V83D og MHC-V73D, ved hjælp af deres altomsluttende lyd og lys samt musik i højt og lavt tempo påvirker vores kroppe og omgivelser.

Man kan teste musikkens magt på sig selv og se hvilke følelser, der vækkes. Hvis man starter med at se musikvideoen ’Tails ’ af Jack Chown, vil man opleve, hvordan sangens langsomme tempo vækker en melankolsk følelse. Sætter man derefter ’Gutenmorgen’ af Jack Chown på, kan man mærke, hvordan en sang med et højere tempo giver mere energi og glæde.

Sådan påvirker musikken os mest

Dr. David Lewis har undersøgt på den effekt, musik har på vores kroppe, sind og følelser- lige fra øget hukommelse, hjerterytme og udvidede pupiller til at fremkalde tårer, søvn og følelsen af lykke. Her er en top-10 liste over, hvordan musik kan påvirke os:

 1. Fremkalde tårer
 2. Forbedre hukommelsen
 3. Frembringe følelsen af glæde
 4. Hæve elle sænker hjerterytmen
 5. Påvirke vores handlinger
 6. Skabe venskaber og relationer og endda forme os som mennesker
 7. Skabe en ”helbredende” effekt
 8. Hjælpe til at fremkalde søvn
 9. Få hårene i nakken til at rejse sig
 10. Udvide pupiller og udløse en ‘fight or flight’-reaktion

”Vi kan alle komme i tanke om et øjeblik i vores liv, hvor musik har spillet en vigtig rolle – musik fremkalder både følelser og minder, der tager os med på en rejse,” fortæller Angela de Klein, der er Senior Product Planning & Marketing Manager hos Sony Video & Sound Europe.

”2020 har været et svært år for os alle. Med rapporten og videoerne vil vi vise, hvor kraftfuld musik er, og inspirere endnu flere mennesker til at bruge det som et værktøj til at få mere positivitet ind i hverdagen. Vores High Power-lydsystemer demonstrerer klart og tydeligt musikkens magt, og de er ideelle til dem, der elsker at nyde musik sammen”.

Sonys nye High Power-lydsystemer, MHC-V83D og MHC-V73D, er udviklet til at give musikelskere endnu flere muligheder med altomsluttende lyd og lys, bærbart design og ultimativ festunderholdning.