Mandsdomineret branche har Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder
Hjem NYHEDER Mandsdomineret branche har Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder

Mandsdomineret branche har Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder

Af Redaktionen

Great Place To Work har torsdag formiddag kåret Danmarks bedste arbejdspladser.

Mandsdomineret branche har Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder

Markedsføringsbureauet Precis modtog specialprisen for Danmarks Bedste Arbejdsplads for Kvinder og blev tilmed kåret som den Bedste Mellemstore (50-499 medarbejdere) Arbejdsplads i It-branchen.

Andelen af kvindelige ansatte i den danske it-branche har stået i stampe de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er dog i netop it-branchen, at vi finder vinderen af specialprisen, Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder, som i dag blev kåret ved den anerkendte analysevirksomhed Great Place To Work’s (GPTW) årlige prisuddeling. Prisen gik til markedsføringsbureauet Precis, der de seneste tre år er lykkedes med at rette op på en ulige kønsbalance i medarbejderstaben og løfte andelen af kvindelige ansatte fra 30-49 pct. Virksomheden kan også kan glæde sig over at være udnævnt som Danmarks Bedste Mellemstore (50-499 medarbejdere) Arbejdsplads i It-branchen og for at have opnået en tredjeplads i kategorien Danmarks Bedste Arbejdsplads med 50-499 medarbejdere.

‘’Vi er super glade for og stolte over, at vi igen i år bliver certificeret som en af Danmarks bedste arbejdspladser. Ligesom de fleste andre virksomheder, så har vi i år skulle få vores arbejdsplads til at fungere under helt nye vilkår, hvilket uden tvivl har gjort det til en større udfordring at sikre vores medarbejderes trivsel. Anerkendelsen fra GPTW varmer derfor ekstra meget i år,’’ siger CEO hos Precis, Christopher Engberg-Brixen og forklarer, at 100 pct. deres medarbejdere i år har angivet, at de synes, Precis er en god arbejdsplads, hvilket er den højeste medarbejdertilfredshed, de har haft.

GPTW-certificeringsprogrammet vurderes ud fra medarbejderundersøgelser og detaljerede kulturprofiler. Det er således både medarbejdernes oplevelse af arbejdspladsen, samt en vurdering af arbejdspladsens organisations- og lederpraksis, der danner basis for kåringerne. Det er fjerde år i træk, at Precis opnår certificering som en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Kulturopgør med drengeklub-stemning

Ligesom andre virksomheder i mediebureau- og it-branchen, så har Precis haft svært ved at tiltrække kvindelige talenter. For tre år siden besluttede virksomheden sig for at se egne bias’ efter i sømmene og lægge en målrettet plan for, hvordan de skulle skabe en mere inkluderende arbejdsplads, hvor mennesker med forskellige nationaliteter, køn, alder, interesser mv. trives. Planen blev til i samskabelse mellem Precis’ HR-direktør og kvindelige medarbejdere.

‘’Udgangspunktet for kulturen hos Precis er det samme, som det altid har været: At skabe en meningsfuld arbejdsplads, der har en positiv indflydelse på folks karriere og arbejdsliv. Men de seneste par år har Precis gennemgået en kulturforandring. Vi startede som en lille virksomhed med drengeklub-stemning, hvor gaming var det største diskussionsemne til jobsamtalerne og ved frokostbordet, og nu er vi en mellemstor virksomhed med principper, der sikrer, at vi er en arbejdsplads, der tiltrækker og skaber mening for en mere divers gruppe af mennesker,’’ siger Christopher Engberg-Brixen.

I dag har Precis 14 nationaliteter repræsenteret i medarbejdergruppen, og der er stort set ingen forskel er på, hvordan virksomhedens mandlige og kvindelige medarbejder scorer arbejdsforholdene i den medarbejderundersøgelse, der bl.a. ligger til grund for GPTW’s kåringer.

‘’Det er vi selvfølgelig super glade for, men vi er samtidig også bevidste om, at vi har et stykke vej endnu, før vi har en tilsvarende diversitet i ledelseslaget, og dét er derfor næste vigtige skridt,’’ fortæller Christopher Engberg-Brixen.

Precis’ tiltag i for at skabe en mere inkluderende arbejdsplads indebærer bl.a.:

  • Equality talks, hvor Precis’ HR-direktør inviterede virksomhedens kvindelige ansatte til at deltage i en serie af workshops om at skabe lighed og inklusion på arbejdspladsen.
  • Virksomhedens Equality Group, der har til formål at gennemgå virksomhedens samlede anti-diskriminationspolitik sammen med HR og dermed sikre, at alle processer, procedurer, lønninger og medarbejderfordele hviler på et lige og retfærdigt grundlag.
  • Principper for indretning af kontorer, sociale aktiviteter og omgangstone, så det rummer og appellerer til en mere divers gruppe af mennesker.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>