Med nytænkning giver edgeløsninger store fordele

Flytning af computerkapacitet og datalagring til kanten af ​​netværket er benævnt “edge computing”.

Med nytænkning giver edgeløsninger store fordele 1
Daniel Breum, Sales Director, Benelux & Nordics hos Vertiv.

Indtil videre er det en strategi, der primært nævnes i forbindelse med IoT-implementeringer, men der er også mange andre use cases.

Adgang til højhastigheds trådløse internetforbindelser og ønsket om at digitalisere mere og mere af virksomheden betyder, at mange virksomheder overvejer edgeløsninger.

Den seneste turbulente periode med en enorm mængde distancearbejde har betydet øget brug af videokonferencer og andre digitale tjenester. Ifølge Gartner har næsten halvdelen af ​​alle organisationer “flyttet” mindst 81 procent af deres medarbejdere til fjernarbejde. Årsagen til alt dette er naturligvis, at medarbejderne skal kunne være produktive under de nye omstændigheder.

Dette har fået virksomheder til at kæmpe med øget brug af virtuelle private netværk (VPN’er), belastnings-peaks, til cloudtjenester og forskellige sikkerhedsproblemer. For ikke at nævne et nyt og øget behov for support. Disse faktorer fører også til en øget interesse for edgeløsninger som en strategi til at forbedre medarbejdernes kommunikation hjemmefra.

En anden faktor er, at datacentre i stigende grad bliver bærbare. Et eksempel er fleksible mobile løsninger til sundhedspleje, der tilbyder ultra-lave forsinkelser. For sådanne aktiviteter, er små datacentre placeret i containere uden for egnede bygninger, af stor interesse.

Naturligvis vil de store gevinster ved nye teknologiløsninger ikke komme uden en omkostning ved nye måder at arbejde på og behovet for nye værktøjer. Hertil kommer, at den nye situation i samfundet medfører nye krav. Her er de vigtigste:

  • Flere Datacentre til såkaldt colocation, dvs. at flere virksomheder driver IT-operationer der, og begrænser den fysiske adgang til lokalerne på grund af coronapandemien. Det stiller højere krav til software til overvågning og administration.
  • Udviklingen i retning af, at datacentre ved kanten af netværket får mere centrale roller i stedet for understøttende roller, stiller nye krav til værktøjer til overvågning og administration. Det er indlysende, at det handler om fjernløsninger, både til edgeinstallationer og til datacentre til colocation.
  • En stigning i fjernløsninger betyder, at der genereres en stor mængde nye data fra operationel overvågning. Det handler ikke mindst om et stort antal registreringer og alarmer om forskellige begivenheder. Nye værktøjer er nødvendige for at styre og analysere disse data.
  • Hurtige forbindelser bliver stadig vigtigere, da IT-ressourcer bliver mere og mere udbredte.

Disse krav skal ikke kun ses som en ekstra byrde for IT-administrationen, men som en mulighed for implementering af nye måder at arbejde på og afprøve nye forretningsmodeller. Den, der vælger det rigtige værktøj til at gennemføre ændringerne, vinder.

Af: Daniel Breum, Sales Director, Benelux & Nordics hos Vertiv.