Miljørigtige delebiler baner vejen for fremtidens storbymiljø

Det er alment kendt, at udledningen af drivhusgasser skal reduceres.

Et af de mange gode råd, man kan følge for at gøre noget ved problematikken, er at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en eldrevet bil. Derved kan man nemlig mere end halvere CO2-udledningen ved sit transportmiddel.

Derfor kører en tredjedel af LetsGo’s delebiler helt eller delvist på el, hvilket gør dem langt mere miljørigtige end traditionelle biler.

LetsGo’s miljørigtige bilflåde består af de klassiske elbiler, men har for nyligt også udvidet med både hybridbiler og plug-in-hybridbiler. Hybridbilerne bruger el, så længe de kan, men hjælpes på vej af benzinmotoren, når der er brug for en højere fart, eller man skal på længere ture.

”Som delebilsudbyder har vi et ansvar overfor miljøet. Vi arbejder daglig på at få folk til at overveje om deres bilbehov kan udfyldes af delebilerne. Både så vi kan få mere plads til det grønne i byrummet, men også for at sænke CO2-udslippet, som kommer fra bilerne,” fortæller Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo, og fortsætter:

”Vi ser det som en del af vores ansvar at sænke drivhusgasserne. Generelt så kører delebilister mindre i bil end privatbilisterne, fordi hver tur er nøje overvejet i forhold til transportmidlet, hvilket jo allerede sænker drivhusgasserne. Vi hos LetsGo ønsker dog at gøre mere, og vi har derfor sørget for, at en stor andel af vores biler er miljørigtige. Så kan medlemmerne med god samvittighed sætte sig bag rettet og vide, at de faktisk gør en kæmpe forskel for storbymiljøet.”

Direktøren fortæller afsluttende, at LetsGo allerede i slutningen af 2019 forventer at have udfaset alle dieselbiler med andre alternativer.