Miljøvenligt bindemiddel med ECOSE technology til isolering – 70 procent mere energieffektivt at fremstille

Miljøkravene skærpes i byggebranchen – både fra entreprenørerne og ordregiverne.

Miljøvenligt bindemiddel med ECOSE technology til isolering - 70 procent mere energieffektivt at fremstille 1
Miljøvenligt bindemiddel med ECOSE® technology til isolering – 70 procent mere energieffektivt at fremstille

Dermed vokser også efterspørgslen på isolering. Knauf Insulations tilbyder produkter i alle lambdaklasser men først og fremmest lavlambda-produkter. Det mere miljøvenlige bindemiddel ECOSE® technology er 70 procent mere energieffektivt at fremstille end traditionelle bindemidler.

I 2019 fejrede bindemidlet ECOSE® Technology ti års jubilæum.

I takt med at interessen for klima- og miljøspørgsmål er øget, er interessen for Knauf Insulations miljøvenlige isolering også vokset.

I dag har Knauf Insulation stort set konverteret alle produkter til ECOSE® technology. På det danske marked har alle produkter, formstykker, ruller og murisolering ECOSE® technology. Det er en stor gevinst for miljøet, eftersom beregninger viser, at ECOSE® technology er 70 procent mindre energikrævende at fremstille, sammenlignet med traditionelle bindemidler, der bruges i isolering.

Det bedste for miljøet er derfor at vælge et isoleringsprodukt med både ECOSE® technology og en lav lambdaværdi. I dag tilbyder Knauf Insulation isolering i alle lambdaklasser, herunder produkter med lambda 34 eller 32.

– Dette er meget vigtigt, især på den lange bane. En bygning har en lang levetid, og hvis energieffektiviteten forbedres med 8 til 12 procent, opnår man store energibesparelser over tid. Når man tænker på de øgede krav til byggebranchen, hvor lavere energiforbrug har højeste prioritet, er isolering med lav lambdaværdi en indlysende vej at gå. ECOSE® technology plus lav lambdaværdi er en unik kombination, siger Kenneth Ingemarsson, teknisk chef hos Knauf Insulation.

Knauf Insulation arbejder også løbende med at udvikle ECOSE® technology yderligere.

– Som eksempel kan jeg nævne, at der er over 20 registrerede patenter knyttet til netop ECOSE® technology. Ved hovedkontoret i tyske Iphofen har vi selv et stort laboratorium, der er akkrediteret til den slags test. Desuden har alle fabrikker egne laboratorier, siger Kenneth Ingemarsson.